Kultúra

2010.09.14. 16:32

A párizsi Notre-Dame - itt a második

Keddtől már kapható a Pannon Lapok Társasága A kedvenc könyveim sorozat második része. Victor Hugo A párizsi Notre-Dame című regénye rendkívül kedvező áron, 990 forintért kerülhet a könyvespolcunkra.

Magyar Hajnalka


Ezen a héten A párizsi Notre-Dame II. kötetét ajánlja lapcsoportunk A kedvenc könyveim sorozatban. A címben szereplő híres gótikus katedrális a maga sejtelmességével kiváló helyszín ahhoz, hogy Victor Hugo (1802-1885) felvonultassa regényében a romantika összes jellemzőjét. Az izgalmas, érdekfeszítő cselekmény a 15. század végének nyüzsgő Párizsát.

 

 

 

Hírneves harangozó

Kevés olyan közismert alak akad a világirodalomban, mint a Notre- Dame púpos, félkegyelmű toronyőre, Quasimodo. Persze nem állítom, hogy mindenki a regény lapjairól ismeri. Quasimodóban azonban muszáj valami plusznak lennie, hiszen temérdek regényhős tündököl filmvásznon, mégis kevés akad, aki úgy beleégett a köznapi beszédbe, mint ô. Viccek tucatjai sülnek el szegény púpos rovására, az interneten pedig jóval egymillió fölött van a nevére kapott találatok száma. Ha már egyszer ilyen izgalmas ez a fickó, nem kéne elolvasni az eredeti regényt is...?




Ajánló dr. Szabó Ágnestől

- A mű szereplői végletes szenvedélyűek, képesek lángoló szerelemre és ádáz gyűlöletre egyaránt - jellemzi a karaktereket dr. Szabó Ágnes nyugdíjas egerszegi magyartanár.



 - Esmeralda, a gyönyörű, tragikus sorsú cigánylány mellett a mű legkülönlegesebb hőse Quasimodo. Nagy kedvencemmé vált ez a torz küllemű, de mélyen érző, szeretetre vágyó ember. A remekmű filmes feldolgozásai közül az 1956-os emelkedik ki, Gina Lollobrigida és Anthony Quinn főszereplésével. 

 





 A kedvenc könyveim rovat - Klikk ide!

 



 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!