Kultúra

2010.02.26. 10:19

Mindenki rendőr akar lenni?

Több mint 950 diák jelentkezett az idei tanévben a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolába, ahol mintegy ötvenen a február 1-jével indult keresztévfolyamos képzésen kezdték el tanulmányaikat.

zaol.hu

A diákok oktatása egy hónapos alapkiképzéssel indult, a fiatalok megismerték a szolgálati rend és fegyelem alapelveit, az alaki fogásokat, mozgásokat - közölte Bardócz Csaba igazgató pénteken, az első oktatási modult lezáró alaki szemle előtt. Mint hozzátette, a szakmai ismeretek átadása mellett kemény fizikai feladatokkal is járó, napi tizenkét órás képzés célja az is, hogy azok a diákok, akik úgy látják, nem bírják majd a terhelést, még idejében dönthessenek tanulmányaik megszakításáról. A lemorzsolódás azonban nem volt jelentős, csupán négyen hagyták el a képzést - tudatta az oktató.    

A Szegedi Rendészeti Szakközépiskolában a keresztévfolyam mellett 150 elsőéves és 127 másodéves fiatal tanul. A diákok a kétéves képzés során az általános idegen nyelvi és informatikai ismeretek mellett a rendőri munkához kapcsolódó szakmai tárgyakat tanulnak, az utolsó képzési modulban pedig határrendészeti vagy közrendvédelmi szakirányok között választhatnak - közölte az ezredes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!