Kultúra

2009.09.10. 09:17

Tóparti filmmustra Filmfesztivál, Makk Károly rendezővel

Keszthely - Zseniális színészek, kiváló témaválasztás, az évtizedek alatt megszokott magas színvonal - állapíthatták meg a nézők szerdán Makk Károly Farkasbőrben című filmjének premier előtti ízelítőjéből.

Mórocz Zsolt

Szerdától négy napon keresztül várják a mozi szerelmeseit a Balaton Színházban a VI. Balatoni Filmfesztivál rendezvényeire. A díjmentes vetítések sokszínű kínálatából játék-, dokumentum- és kísérleti filmek közül választhatja ki a néző az érdeklődésének megfelelő műfajt. 


Makk Károly (balra) filmrendező Bánki Szilárd volt tanítványa társaságában beszélgetett a filmfesztiválon a vetítések előtt
Fotó: Temesi Hilda

 

Az első nap Makk Károly november végén mozikba kerülő Farkasbőrben című filmjéből láthatott részleteket a közönség. A film témája igencsak aktuális, országunk tapintható problémáját mutatja be a magyar színészeink legnagyobbjainak segítségével. A korrupciótól, csalástól fertőzött kisvárosi önkormányzat ifjú polgármesterének küzdelméről szóló történet vetítése után a film rövid villanásaitól is kíváncsivá vált nézők kérdezhettek a rendezőtől.

 

Szintén az első napon a Szerelmes földrajz, csak még egyszer láthatnám című filmmel és Indiánkönyv könyvbemutatóval Cseh Tamásra emlékeztek. A művész fia alkotásait a színház aulájában tekinthették meg az érdeklődők.

 

Csütörtök este hat órától a Színház és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak kísérleti-, és kis játékfilmjeit láthatják a mozirajongók, a kínálatot pénteken 18 órától, Németh Gábor dokumentumfilmjei - Végállomások, Világbajnok, Hakni címmel - gazdagítják. A szombati zárónap is tartogat meglepetést, a 40. Magyar Filmszemléjén sikert aratott Utolsó idők című Mátyássy Áron rendezte alkotást mutatják be. A magány, a nyomorúság, a felelősség témáját feldolgozó mozi háttérzenéje is figyelemre méltó.


További érdekességeket talál Celeb-börze és bulvár hírek rovatunkban! Klikk IDE! 


Barangoljon Mozimánia és filmkritika rovatunk cikkei között! Kattintson IDE! 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!