Kultúra

2009.09.02. 02:29

Ellopott pillanatok rajzolója

Nagykanizsa (hba) - Miklós Kristóf ösztönös tehetség. Még csak 16 lesz ugyan, ám máris profi módon kezeli a fényképezőgépet. Virágok, pillanatok, homályba burkolódzó lépcsőfordulók - a fiatalember az elkapott pillanatokat rajzolja meg a fény segítségével.

zaol.hu

- Egyszerűen megfogott a táj szépsége, s arra inspirált, hogy azonnal megörökítsem - idézte fel a sorsdöntő pillanatot Kristóf, aki amúgy a Dr. Mező Ferenc Gimnázium tanulója. - Amit tudok, azt autodidakta módon sajátítottam el, ebben rengeteg segítséget kapok a Kanizsa Fotóklub öregjeitől , legfőképpen Horváth Zoltántól. Nem vagyok szakbarbár , mindent fotózok, ami a szemem elé kerül, s kívánja a fényképezőgépet. Igazából a táj- és a természetfotózás érdekel a leginkább, de próbálom elsajátítani a portré- és a csendéletkészítést is.

Kristóf elmondta: nem filmes, hanem digitális géppel dolgozik, s a kész képeken minden esetben végez némi utómunkálatot. Mint magyarázta, erre szükség van, s ugyanazt a szerepet tölti be, mint a filmre fotózók esetében a labormunka.

- Azonban nem szabad átesni a ló másik oldalára sem, személy szerint én nem szeretem az agyonretusált, túlszerkesztett képeket - mondta. - Egyébként alapvetően a fekete-fehér fotózás áll közelebb hozzám, úgy vélem, általa sokkal hangsúlyosabbá válnak a finom részletek is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!