Kultúra

2009.07.29. 08:29

Parádés Fekete Péter: Oroszlán Szonjával, Gubás Gabival és Haumann Péterrel (képgalériával)

Keszthely - A Keszthelyi Nyári Játékok programja újra beköltözött a Helikon Kastélymúzeum parkjába. A Básti Juli- Puskás Tamás művészházaspár által meghonosított produkció idén jubilál: a 10. évadot kezdték.

Horányi Árpád

Eisemann-Somogyi-Zágon, Fekete Péter című zenés darabja került most műsorra.

- Mi lehetne ma aktuálisabb, mint az 1929-es gazdasági világválság idején játszódó történet - kapcsolta napjainkhoz a darab meséjét Puskás Tamás rendező. - E nyárba illő, könnyed szórakozást kínáló komédiának aktualitása van, emellett pedig soha nem szabad elmenni, ha igazán közel akarunk kerülni a közönséghez, ha meg akarjuk szólítani a nézőket.

A darab választ ad arra, hogy ki a hibás minden bajért. Látjuk a színház és a való élet közti különbséget. A mese humorral mutat rá a bűnbakra, íme ő az: Fekete Péter. De a valóságban nem ilyen derűs, amikor próbáljuk megkeresni a mindenkori feketepétereket.

Az elmúlt heti indulás folytatásaként most csütörtöktől egymást követő négy estén, majd még augusztus 6, 7 és 8-án gördül fel a függöny újra a parkszínpadon.

Kérdezi a dal: Miről álmodik a lány? Válaszol a szerelem, Lesz maga juszt is az enyém... S megéneklik a történelmi idők óta ismert szituációt: Fekete Péter öcsém, te kis ügyefogyott ki a szerencsemalac fülit sose fogod...

- A mai időkben nehéz szórakoztatni az embereket - említi Básti Juli, akit egyébként Szőnyi Ella szerepében láthatnak a nézők. - A megfelelő darabválasztással kell ezt előkészíteni, arra építhető a többi, ami a sikerhez még kell.



Innen pedig a szereposztás a következő lépés. Fekete Pétert Magyar Attila játssza, Klein Klára titkárnő alakítója Gubás Gabi, Hajnal Lucien üzletembert Simon Kornél formálja meg.

Hajnal Nikolett alakítója a nyári játékokon először vendégeskedő Oroszlán Szonja. - Engem a csopaki szél hozott - így a művésznő. - Leköltöztem az ottani házunkba, s átjárok játszani. Egy héten három-négy előadás van, emellett lehet nyaralni, kikapcsolódni. Először kaptam meg ezt a szerepet, sőt, egy gyorstalpaló beugrásnak indult, annál nagyobb izgalommal. Keszthely még ismeretlen számomra, szeretném most a várost is felfedezni a vendégségem ideje alatt.

Haumann Péter ezúttal másodszor részese a Keszthelyi Nyári Játékoknak.

- Itt élnek bennem a tavalyi emlékek, melyek a pályámon fontos mérföldkővé váltak, hiszen rég játszottam olyan veretes szerepet mint amilyet akkor, a Velencei kalmárban. Máris nosztalgikus érzés töltött el, hiszen a szállodában ugyanazt a szobát kaptam mint egy éve. Már itt érzem a város vendégszeretetét.

A művész most Ebes Károly, azaz Charlie bácsi fotográfus szerepében célozza meg a nézők szívét, humorérzékét.

- Fekete Péter kellemesebb tényező a pénzvilágban, mint akikkel manapság találkozhatunk - folytatta Haumann Péter. - Azt a kínkeservet, amit megél ma az egész ország, Fekete Péter mellé lépve, az ő ügyén keresztül röhögve lehet végignézni. Jóleső dolog, amikor az ember fityiszt tud mutatni egy gondnak. De minden duma mellett ez egy nagyon jó vígjáték és kész.

További képeket tekinthet meg ide kattintva az előadásról!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!