Kultúra

2009.07.16. 02:29

Mi a közös Koós Rékában és Szandiban?

Zalakaros - Tudják mi a közös Koós Rékában és Szandiban? Alapvetően az, hogy mindketten énekesek, ám számukra a karriernél fontosabb, hogy édesanyaként is megállják a helyüket.

Zalai Hírlap

Az énekesnőkkel nemrégiben a fürdőváros strandján, két fellépés között csevegtünk. Nyáron, a nagy forróságban nincs irigylésre méltó helyzetben a hazai celeb-világ, pláne azok, akik értenek is valamihez. Koós Rékának is tele van a naptára, hétközben új bandájával, a B2B3-mal próbál, hétvégeken pedig az országot járja saját repertoárjával, melyben népszerű musicalek szerepelnek.

- Szerencsére akad elfoglaltságom, a B2B3-mal folyamatosan próbálunk, augusztusban ugyanis nagyszabású koncertre készülünk - mesélte Réka. - Ez azért is nagy szó, mert a hazai könnyűzenében katasztrofális helyzet uralkodik. Lemezeladásból nem lehet pénzt csinálni, a kiadók pedig nem reszkíroznak, a demo anyagokat is saját pénzből kell finanszírozni. Persze mit is várjon az ember egy olyan országban, ahol azt mondják az énekesnőnek: nem előny, hogy jó a hangja! Ezt már én is megkaptam...

- És mi a helyzet a színházi szerepekkel, hogy a Nő háromszor című beszélgetős tévéműsort már ne is említsem?

- A közelmúltban kaptam egy jó szerepet, a West Side Story-ban, Anitát fogom alakítani a kaposvári színházban. A próbák októbertől kezdődnek, a premierre decemberben kerül sor. Persze a tévézést is szeretem, jóllehet az inkább hobbi számomra, élvezem, hogy érdekes emberekkel beszélgethetek. Mindezek ellenére elsősorban énekesnőnek tartom magam.

Szandi nem ilyen pesszimista, igaz, a popszakma keménnyé tette a még most is kislányos bájjal rendelkező sztárt.

- Húsz éve vagyok a színpadon, s még most sem unom, egyszerűen imádok énekelni - kezdte Szandi. - Persze az ember nem ettől lesz sztár, hanem - ahogy Fenyő Miki fogalmazott - attól a plussztól, ami a személyiségében van. Az elmúlt húsz év során volt jó pár olyan előadó, akit felkapott a szakma, aztán pár éven belül el is felejtették. Én még mindig itt vagyok, s ez néha számomra is hihetetlen, hiszen velem együtt nőtt fel egy generáció. Sokszor meglepődök, mert a koncerteken harmincas nők - akik adott esetben többgyerekes anyukák - éneklik a dalaimat. A szakma amúgy tényleg telített, lemezt csak annak érdemes kiadni, akinek fellépései is vannak, e tekintetben szerencsére jól állok, ilyenkor nyáron nem ritka, hogy egy hétvégén 7-8 bulit is lenyomok.

- Ilyenkor ki vigyáz a gyerekekre?

- Zsuzsi a szomszéd lány, aki azon túl, hogy a család barátja, a gyerekek felügyeletét is ellátja - vágta rá Szandi, aki ezúttal sem győzte hangsúlyozni, hogy az éneklés mellett, az anyaság az, ami élteti.

- Szerencsére nem kell azon törnöm a fejemet, hogy kire hagyjam Rozit, ha nekem éppen dolgoznom kell - mesélte Réka. - Szó szerint közelharc folyik a gyerekért, ha anyukámék vigyáznak rá, akkor a volt anyósom hív fel, hogy miért nem hozzá vittem Rozit, ha pedig ott van, akkor anyuék reklamálnak .

Nyaralás? Koós Réka valószínűleg csak szeptemberben pihen, Szandi, férjével és gyermekeivel viszont már a héten beiktat egy kis kikapcsolódást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!