Kultúra

2009.06.12. 02:28

Látványosan táncoltak

Zalaegerszeg (pgy) - Szécsényben várta legutóbb megmérettetés a Keresztury ÁMK moderntánc tagozatos ifjait és az Albatrosz Táncegyüttes tagjait.

Péter Gyöngyi

Önálló esten, évadzáró előadás keretében adtak számot az elmúlt hónapok munkájáról nemrégiben az Albatrosz Táncegyüttes tagjai és a Keresztury ÁMK alapfokú művészeti iskolájának növendékei. A Hevesi-színházban tartott évadzáró összejövetel azonban nem jelentette azt, hogy vakációra vonultak volna a lányok. A múlt hét végén például Szécsénybe utaztak, hogy a magyar bajnokságon bizonyítsanak. Szereplésük remek eredménnyel zárult.

Az üzenet című koreográfiával magyar bajnoki címet szerzett junior művészi látványtánc egyéni kategóriában Kósa Zoé Natália, aki művészi látványtánc duo-trió kategóriában is fellépett. Pető Patríciával bemutatott, Az utolsó nekifutás című produkciójuk ugyancsak magyar bajnoki címet ért. Mindketten végzősők, így jövőre már művészeti szakközépiskolában, Győrben, illetve Pécsen folytatják tanulmányaikat.

Az Albatrosz Táncegyüttes szintén megmérettette magát. Art című előadásukat művészi látványtánc felnőtt duó-trió kategóriában adták elő a táncosok, produkciójukat pedig ezüstéremmel jutalmazták. A számot Bata Ildikó, Háriné Molnár Ágnes, valamint Horváth Nikolett táncolta.

A koreográfiákat Háriné Molnár Ágnes készítette, aki tájékoztatásképpen elmondta, hogy a verseny után sem pihen a társaság. Szerencsére rengeteg meghívásnak tehetnek eleget, ezen a hét végén például az 1000 éves Zala megye ünnepén, Zalaváron szerepelhet az Albatrosz Táncegyüttes. A művészeti iskolások ugyanakkor táboroznak is a nyár folyamán, a tréningek két célt szolgálnak: egyrészt ilyenkor van idő és lehetőség arra, hogy csiszolják technikai tudásukat, másrészt természetesen a következő évad előadásainak előkészítése is az elkövetkező hónapokban zajlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!