Kultúra

2009.04.23. 02:28

Művészetoktatásról az Adyban

Zalaegerszeg (pgy) - A magyar művészetoktatás napja apropóján kezdődött tegnap programsorozat az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben.

Péter Gyöngyi

A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége 2001-ben hozott határozatot arról, hogy 2002-től minden év április hónap utolsó szombatja a magyar művészetoktatás napja legyen. A cél az, hogy az intézmények időről időre felhívják a figyelmet a művészeti képzés, nevelés eredményeire, jelentőségére.

Az Ady-iskolában tegnap ennek jegyében indítottak útnak egy rendezvénysorozatot. A galériában kiállítás nyílt Foky Éva szombathelyi grafikusművész műveiből. A Rovarok című tárlat - mely témáját illetően a Föld napjához is kapcsolódik - május 13-ig várja a látogatókat. Ugyancsak tegnap Törökország csodái címmel Dienes Gyula művésztanár tartott művészettörténeti előadást.

Ma tovább folytatódik a program, délelőtt a Hevesi Sándor Színházban lesz művészeti bemutató, a műsorban természetesen az Ady diákjai lépnek fel, míg pénteken megyei festészetverseny és művészettörténeti vetélkedő lesz az iskolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!