Kultúra

2009.04.15. 02:28

Karnagy- találkozó

Nagykanizsa (hba) - Az Éneklő Ifjúság Napjához kapcsolódóan háromnapos szakmai konferenciára kerül sor a dél-zalai városban a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége (KÓTA) szervezésében.

zaol.hu

A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége 1970 óta szervezi és koordinálja az országos Éneklő Ifjúság-mozgalmat. Az április 28-ai Éneklő Ifjúság Napjához kapcsolódva évről évre háromnapos konferenciát rendeznek más és más helyszínnel, hogy az ország minden megyéje bemutathassa saját értékeit, s mindazt, amit a kóruskultúrában elért. Az érdeklődő karnagyok, kollégák ennek keretében előadásokon, bemutató órákon, próbákon, s kóruskoncerteken vehetnek részt. Az idei rendezvényre április 17-én és 18-án Nagykanizsán kerül sor, melynek előkészítését Ráczné Bella Cecília, a nagykanizsai Piarista Általános Iskola, Gimnázium és Diákotthon karnagya végezte. A nyitó hangversenyre pénteken 16 órakor kerül sor a Batthyány Lajos Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola aulájában, amelyen több oktatási intézmény kórusa is fellép. Másnap a piarista iskolában bemutató órák és előadások lesznek olyan szakmai nagyságok, mint Kertész Attila és dr. Mindszenty Zsuzsanna Liszt-díjas karnagy részvételével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!