Kultúra

2008.04.22. 02:26

Várrá alakul az iskola

Keszthely (há) - Sok vendéget vár névadója tiszteletére tegnap kezdődött emlékünnepség sorozatára az Eötvös Károly Általános Iskola. A héten zajló eseményekkel idén a reneszánsz évét is köszöntik.

Horányi Árpád

Erdei Ferenc, az intézmény igazgatója elmondta: a programokat évről évre azzal újítják meg, hogy adott aktualitásokhoz kapcsolódnak. Így került ezúttal reflektorfénybe a reneszánsz év.

A házigazdák kiállítással és modellbemutatóval nyitották a rendezvényt, majd tantárgyi házi versenyek kezdődtek. Szerdán a környékbeli általános iskolák részvételével rendezik meg az immár 19. kórustalálkozót.

Játékos vetélkedők, tanár-diák sportmérkőzések, természettudományos kísérletek bemutatása, drogprevenciós foglalkozások követik egymást, majd pénteken a reneszánsz nappal történelmi kort idéznek. Diák kézművesek találkozójára kerül sor, lesz agarász- és solymászbemutató, vásári komédiás előadást mutat be a Gabalyda bábszínház. Látványosnak ígérkezik a zalaboldogfai Flagelladei Íjászklub lovagi tornája. Az iskola korabeli várudvarrá alakul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!