Kultúra

2006.09.07. 02:29

Művészetek együtt

Keszthely (há) - A szűkebb régiónkban születő művészetre irányítja a figyelmet a Goldmark Károly Művelődési Központban minap nyílt kiállítás.

nincs nev

Két környékbeli alkotó képzőművészeti munkáinak bemutatójával várják az érdeklődőket e napokban a Balaton-parti város művelődési házában.

Az intézmény a rezi Tafotáné Cserép Gabriella festményeiből és a cserszegtomaji Lénárd Gábor szobrászmunkáiból rendezett kettős tárlatnak ad otthont.

Az akvarellek Megragadott pillanatok, a szobrok Hangulat-sorok címmel szerepelnek a kiállításon. A képeken csendéletek, tájak, olyan ellesett, kiragadott pillanatokat villantanak fel, amelyek a természet arcának egy-egy mosolyát jelenítik meg. Szelíd színekből bontakoznak ki a formák: Hegyi pince, Alkony, Eső után, Eső előtt... A művek elkápráztató szépsége, lágysága életet tükröz, segít észrevenni azt, amire a hétköznapok valóságában az ember kevésbé fogékony.

Lénárd Gábor fából, kőből, agyagból bontja ki a figuráit. Ismert alakokat, illetve - érzékletes zsánereken keresztül - hangulatokat jelenít meg. Ott van Don Quijote, több mitikus figura, a Merengő, a Gondolkodó...

Mindkét alkotó rendszeres vendége a Cserszegtomajon nyaranta hagyományos művésztelepnek. A megnyitón a tábor alapítványi kuratóriumának képviseletében Bartha Gábor méltatta az alkotók műveit és munkásságát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!