Kultúra

2006.09.05. 02:29

Bornemissza és Csokonai

Zalaegerszeg (ahzs) - A bécsi Bornemiszsza Társaság vendége volt a hét végén a hévízi Csokonai Irodalmi Társaság delegációja.

nincs nev

A Csokonai Társaság képviseletében Tar Ferenc tanár, történész, Cséby Géza költő, műfordító, a Hévíz szerkesztői, Péntek Imre, a Pannon Tükör főszerkesztője és Szemes Péter olvasószerkesztő, valamint Pugner Ilona titkár vett részt az ismerkedést, kapcsolatteremtést szolgáló irodal-mi esten. A megjelenteket dr. Bartók Miklós elnök üdvözölte, majd Malek Andrea dalestjét hallgatták meg. Ezután Tar Ferenc ismertette a Csokonai Társaság történetét, benne Major-Zala Lajos költő szerepét, s az utóbbi évek programjait és kiadványait. Elmondta, hogy az idén október 6-7-én tartják tanulmányi napjaikat, melynek két témája lesz: az egyik Major-Zala Lajos emlékülés, a másik az 1956-os forradalom a határon túli magyar irodalomban. Ezután Cséby Géza beszélt a Hévíz című periodikáról, s lengyel műfordításköteteiről. Péntek Imre a Pannon Tükör törekvéseiről szólva kiemelte a folyóirat érdeklődését a nyugati magyar irodalom iránt. Szemes Péter bemutatta a Pannon Tükör Könyvek sorozatában megjelent köteteket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!