Külföld

2012.01.26. 20:34

Sarkozy névre kereszteli gyermekét egy örmény házaspár

Sarkozy névre keresztelte kisbabáját szerdán egy örmény házaspár azután, hogy a francia parlament végleges formában elfogadta az örmény népirtás tagadását büntető törvényt.

MTI

  "A nagyapjáról akartuk a gyermeket elnevezni, de azután, hogy a törökök fenyegetése ellenére a francia szenátus elfogadta a törvényt, úgy döntöttünk, hogy a Sarkozy névre kereszteljük a francia elnök, e bátor ember tiszteletére" – mondta a francia hírügynökségnek a kisfiú nagyanyja, Alvard Manukján.
   
"Legyen a mi gyermekünk, Sarkozy Avetiszján is olyan bátor és igazságos ember, mint Sarkozy elnök" – tette hozzá.
   
Szerzs Szargszján örmény elnök kedden üdvözölte Franciaország "nagyságát" francia kollégájához, Nicolas Sarkozyhez intézett levelében a törvény hétfői esti végleges elfogadása után.
   
A francia parlament törvényben tiltotta meg annak tagadását, hogy népirtásnak minősül 1,5 millió törökországi örmény lemészárlása 1915-ben. A törvény megsértőire egy évi elzárás és 45 ezer eurós pénzbüntetés szabható ki. Törökország elismeri, hogy 500 ezer örmény halt meg a harcokban és a deportálásuk során, de elutasítja, hogy népirtás történt volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!