Külföld

2011.10.22. 16:48

Istenkáromlásért három évre ítéltek egy egyiptomit

Az iszlám megsértésének vádjával három év kényszermunkával járó börtönre ítélt egy kairói bíróság szombaton egy egyiptomi férfit - jelentette a Mena hivatalos egyiptomi hírügynökség.

MTI

A bíróság bűnösnek találta Ajman Juszuf Manszúrt abban, hogy "szándékosan megsértette, támadta és gúny tárgyává tette az iszlám vallás méltóságát" a Facebook közösségi portálon. A vád szerint a sértés "a nemes Korán, az igaz iszlám vallás, az iszlám prófétája és a muzulmánok ellen irányult rágalmazó módon".
   
Manszúrt augusztusban tartóztatta le a rendőrség az interneten fellelhető adatai révén. A Mena hírügynökség nem közölte, milyen vallású, de hírt adott arról, hogy a bíróság hangsúlyozta, a vallások minden követője köteles türelmet tanúsítani a másik vallás iránt.
   
2007-ben egy bíróság börtönbüntetésre ítélte Karim Amer bloggolót a próféta és az - az idén februárban megbukott - Hoszni Mubarak megsértéséért. A bloggoló 2010-ben szabadult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!