Külföld

2011.10.03. 13:22

Álrendőrök támadtak egy iraki rendőrőrsre: túszok, halottak

Bagdad/Ramádi - Többen meghaltak a nyugat-iraki al-Bagdadiban, ahol a hadsereg megrohamozott egy rendőrőrsöt, amelyet korábban rendőrnek öltözött felkelők foglaltak el, túszul ejtve többek között a város polgármesterét is - közölték hétfőn a helyi hatóságok a Reuters brit hírügynökséggel.

MTI

Egyes források szerint az incidensben három túsz, valamint a fegyveres támadók vesztették életüket, mások szerint viszont tucatnál is több a halálos áldozatok száma. Az AFP francia hírügynökség úgy tudja, hogy a támadásban a helyi rendőrfőnök is meghalt.
   
A Reuters úgy értesült, hogy az őrsöt legalább hat, robbanószerrel teli mellényekkel felszerelt felkelő támadta meg, akik az épületbe lépve tüzet nyitottak, egyikük felrobbantotta magát, majd túszul ejtettek 15 embert, főként a második emeleten található, a helyi közigazgatáshoz tartozó irodák dolgozóit. Más források négy, illetve hét támadóról számoltak be, akik közül ketten felrobbantották magukat, a túszok számát pedig 40-re teszik.
   
Miközben a túszdráma zajlott, tíz kilométerrel odébb fegyveresek támadást intéztek egy másik rendőrőrs ellen, de visszaverték őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!