Külföld

2011.05.10. 08:00

Washington bin Laden őrizetbe vételével is számolt

Az amerikai hatóságok azzal is számoltak, hogy az abbotábádi ház megrohamozásakor őrizetbe vehetik Oszama bin Ladent - írja keddi online kiadásában a The New York Times.

MTI

A washingtoni kormánykörökre hivatkozó jelentés szerint erre az eshetőségre számítva készenlétben állt egy kihallgató tisztekből, tolmácsokból és ügyvédekből álló csapat. A szakemberek az amerikai haditengerészet egy hajóján, feltehetően a Carl Vinson repülőgép-hordozó fedélzetén várakoztak, amely az Arab-tengeren, a pakisztáni partok közelében vetett horgonyt.

Az al-Kaida terrorszervezet fejét hétfőre virradó éjjel ölték meg abbotábádi házában amerikai kommandósok. A rajtaütés és a likvidálás körülményeiről eleinte ellentmondásos részletek láttak napvilágot. Először tűzharcot emlegettek a hivatalos jelentések, majd Washington kénytelen volt beismerni, hogy bin Ladennél nem volt fegyver, amikor a kommandósok közelről fejbe lőtték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!