Külföld

2011.05.18. 06:16

Rendőröket öltek meg indiai maoista lázadók

Újdelhi - Öt rendőr meghalt, és három megsebesült maoista lázadók támadásában Kelet-Indiában - közölte szerdán az indiai rendőrség.

MTI

Az incidens Csattiszgarh szövetségi államban történt. Egy rendőrautó ráfutott a lázadók által elhelyezett aknára Dantivára település közelében. A robbanás után a támadók kereket oldottak, s egyiküket sem sikerült elfogni.
   
A lázadók az egykori kínai kommunista vezető, Mao Ce-tung követőinek vallják magukat, és több mint négy évtizede harcot folytatnak a nincstelenek földhöz és munkához juttatása érdekében. Az indiai belügyminisztérium szerint a felkelők az ország 28 állama közül 20-ban vannak jelen, létszámuk meghaladja a tízezret. Hivatalos adatok szerint tavaly legalább ezer embert öltek meg a lázadók.
   
Csattiszgarh olyan területen fekszik, ahol a felkelők a legaktívabbak. Tavaly áprilisban a lázadók egy rajtaütés során 76 indiai katonát öltek meg ebben a szövetségi államban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!