Külföld

2011.05.17. 05:16

Kolerajárvány Dominikában

A kolerajárvány miatt maximális készültséget rendeltek el hétfőn a dominikai hatóságok az egészségügyi intézményekben a fővárosban, Santo Domingóban, az azonos nevű tartományban és a szomszédos, délkeleti Monte Plata tartományban.

MTI

A hatóságokat az újabb, a hétvégén Santo Domingóban - a La Ciénaga negyedben - történt halálesetek késztették  újabb intézkedésekre: Dominikában már 14 halálos áldozata van a kolerajárványnak.
   
A dominikai egészségügyi tárca hétfői közleményében arról számolt be, hogy nyolc újabb koleramegbetegedést regisztráltak. A higiéniás előírások szigorú betartására szólították fel újólag a lakosságot.
  
  Társadalmi szervezetek ugyanakkor arra figyelmeztettek, hogy az egészségügyi hatóságok nem hozzák nyilvánosságra a teljes adatokat a járványgócokról és a fertőzöttek számáról, mert az idegenforgalom drasztikus visszaesésétől tartanak.
   
A kolera Haitiről terjedt át még tavaly novemberben Dominikára. Haitin eddig csaknem ötezer halálos áldozatot követelt a járvány, s több százezer megbetegedést regisztráltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!