Külföld

2011.04.21. 11:45

Felforgatással vádolta a külföldet a fehérorosz elnök

Felforgatással, Fehéroroszország destabilizálásának szándékával vádolta meg a külföldet csütörtökön Aljakszandr Lukasenka államfő, de anélkül, hogy konkrétan bárkit megnevezett volna.

MTI

Az országra "erőteljes külföldi nyomás nehezedik, azt akarják, hogy úgy táncoljunk, ahogy más fütyül" - mondta a parlamentben elhangzott beszédében.

Lukasenka a külföldi beavatkozási kísérletek egész láncolatát vázolta fel. Ez szerinte azzal kezdődött, hogy voltak, akik megkérdőjelezték a múlt év végi elnökválasztás eredményét, aztán listák készültek azokról a fehérorosz személyekről, akiket bizonyos országokba nem engednek be, majd gazdasági szankciók jöttek, s utána pánikkeltés a fogyasztási cikkek és a valuták piacán.
   
"Szemmel láthatólag valaki nagyon szeretné destabilizálni az országban a helyzetet, káoszt létrehozni, bizalmatlanságot, hogy az így keletkező problémák megfojtsák országunkat, lehetővé váljon a közvetlen külső beavatkozás és előírása annak, hogy mit és hogyan tegyen a fehérorosz nép" - fogalmazott Lukasenka. Az államfő szerint a rosszakarókat nagyon aggasztja, hogy a természeti erőforrások nélküli Fehéroroszország még talpon van, nem "került egy sorba azokkal, akiket jelenleg sikeresen rombolnak és bombáznak". "Ha megpróbálnak térdre kényszeríteni bennünket, az a legkevesebb, hogy ellenállunk és harcolunk országunkért" - jelentette ki Aljakszandr Lukasenka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!