Külföld

2011.02.23. 11:30

Népszerű brit gyermekkönyvíró eddig ismeretlen művére bukkantak

Enid Blyton brit írónak, népszerű gyermekkönyvek szerzőjének eddig ismeretlen művére bukkant az a jótékonysági szervezet, amely korábban árverésen tett szert Blyton kézirataira.

MTI

A Mr. Tumpy's Caravan című történet hozzávetőleg kétszáz gépelt oldal, és először azt hitték, hogy korai változata volt a Mr. Tumpy and His Caravan című képeskönyvnek - mondta Kathryn Row, a Seven Stories nevű gyermekkönyv galéria munkatársa. Szakértők véleménye alapján most már azt gondolják, hogy eddig ismeretlen művel van dolguk.
   
"Tavaly szeptemberben vásároltuk meg a kéziratokat, egy szakértő átfésülte őket. Karácsony előtt észlelte, hogy valami különleges akadt kezébe" - tette hozzá.
   
Bár a gépelt oldalakon nem szerepel dátum, a címzésből ítélve a BBC brit közszolgálati adó arra következtet, hogy Blyton 1938 előtt írhatta a történetet. A mesét egyelőre nem tervezik megjelentetni.
   
Enid Blyton 1968-ban hunyt el, máig a világ egyik legnépszerűbb gyermekkönyvírójának számít. Csaknem nyolcszáz könyvet írt, köteteiből világszerte ötszáz millió kelt el, történeteit több mint negyven nyelvre - köztük magyarra - fordították le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!