Külföld

2011.01.12. 17:56

Megölte anyját, feleségét és lányát, majd magával is végzett egy eladósodott francia nyugdíjas

A családja eladósodottsága miatti elkeseredésében megölte anyját, feleségét, lányát, majd önmagával is végzett egy francia nyugdíjas az észak-franciaországi Amiens egyik külvárosában, Pont-de-Metzben - közölte szerdán a helyi ügyészség.

MTI

   
A családi tragédia kedd délután történt. A 62 éves férfi holttestét a város polgármestere és egy végrehajtó találta meg annak a háznak a kertjében, amelynek az értéket fel akarták becsülni a család adósságainak rendezésére. A korábban tetőfedőként dolgozó nyugdíjas 35 éve élt a házban. Egy fára akasztotta fel magát. Feleségére és 33 éves lányára a házban találtak rá, mindkettőjük torkát átvágták. Nem sokkal később a rendőrök a férfi 90 éves anyjának holttestét is megtalálták amiens-i lakásában.
   
A férfi búcsúlevelében a család által felvett több ezer eurónyi fogyasztási hitel miatti elkeseredettségével magyarázta tettét. Azt írta, hogy azért követ el öngyilkosságot, mert nem képes visszafizetni a kölcsönöket, családtagjait pedig azért ölte meg, mert nem akarta rájuk hagyni a rengeteg adósságot. Az ügyészség szerint a nyomozók számára ezek után nem kétséges, hogy a férfi ölte meg a családtagokat, majd önmagával is végzett. A rendőrség egy ötödik, lehetséges áldozatot még keres: a házaspárnál élt ugyanis a család egyik fogyatékos tagja is.
   
"Adósságtragédia történt. Tudtunk ennek a nyugodt családnak a pénzügyi gondjairól, soha senkinek nem okoztak semmilyen problémát" - mondta  a polgármester a France Info hírrádiónak nyilatkozva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!