Külföld

2010.11.04. 08:07

Kényszerleszállást hajtott végre a Qantas egyik utasszállító gépe

Szingapúr - Kényszerleszállást hajtott végre csütörtökön a szingapúri repülőtéren a Qantas ausztrál légitársaság egyik utasszállító repülőgépe.

MTI

Az első hírek még arról szóltak, hogy az Airbus A380-as típusú gép az indonéziai Batam szigete felett lezuhant, a Qantas légitársaság szóvivője nem sokkal később azonban cáfolta mindezt. A szóvivő szerint a pilóta motorhiba miatt az egyik hajtómű leállítására kényszerült, de ennek ellenére a gép a szingapúri repülőtéren sikeres kényszerleszállást hajtott végre.
   
A városállam hatóságai közölték, hogy a gépen tartózkodó 433 utasnak és a 26 fős személyzet tagjainak nem esett bántódása. Ezt később az ausztrál külügyminisztérium megerősítette.  
   


Az utasszállító repülőgép Londonból Szingapúr érintésével Sydneybe tartott. A motorhiba a Szingapúrból való felszállás után történt az indonéz légtérben. Az A380-as ezt követően kényszerült a szingapúri repülőtérre való visszatérésre.
   
Repülőtéri források szerint leszálláskor a gép alsó részéből füst áradt ki. Az A380-ast azonnal mentő- és tűzoltóautók vették körül.
   


A legfrissebb hírek szerint a gépen 433 utas és 26 fős személyzet tartózkodott. Az ausztrál külügyminisztérium már korábban közölte, hogy az utasok már el is hagyták a repülőgépet. 
   
Az Airbus A380-as  a legkorszerűbb, illetve legnagyobb utasszállító repülőgép, amely több mint 500 utas szállítására képes. Első felszállása 2005-ben, míg első kereskedelmi repülése két évvel később a Szingapúr és Sydney közötti útvonalon történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!