Külföld

2010.11.12. 19:18

Bill Clinton megdicsérte George Bush memoárját

Jól megírt könyvnek, az elejétől a végéig izgalmas olvasmánynak minősítette pénteken hivatali utódja, George W. Bush memoárkötetét Bill Clinton volt amerikai elnök.

MTI

A republikánus Bush Döntési helyzetek című könyve kedden került a könyvesboltokba. A demokrata párti Clinton, aki baráti kapcsolatban áll mind az ifjabb, mind az idősebb Bush elnökkel, a könyvről kiadott közleményében azt írja, hogy az kiválóan érzékelteti az olvasóval, mit jelent elnöknek lenni, s hangot ad annak a véleményének, hogy a kötetet minden pártállású embernek érdemes elolvasni.
   
Clinton szerint a történelem fogja majd eldönteni, hogy Bush helyesen cselekedett-e. Rámutatott, hogy a könyv nem fogja megváltoztatni azok véleményét, akik nem értenek egyet a szerző elnökként meghozott döntéseivel, de az olvasók jobban megérthetik általa a mögöttük álló személyes meggyőződést és indítékokat.
   
Az ifjabbik Bush a Döntési helyzetekben említést tesz az apja és az őt az 1992-es elnökválasztáson legyőző Bill Clinton közötti jó személyes viszonyról.
   
Clinton, aki választásokon sohasem mérte össze erejét az ifjabbik Bushsal (2000-ben az alelnöke, Al Gore próbálkozott meg ezzel), könyveladás terén maga mögé utasította utódját. Amíg a Bush által jegyzett Döntési helyzetekből 220 ezer példány fogyott az első napon, addig Clinton Életem című visszaemlékezései 400 ezer példánnyal debütáltak 2004-ben. Mindkét könyvet a Random House adta ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!