Külföld

2010.08.21. 06:37

Újabb magyar halt meg búvárkodás közben a horvát Adrián

Merülés során meghalt egy 21 éves magyar búvár a horvátországi Mrduja-sziget közelében pénteken - közölte az index.hr honlapja pénteken.

MTI

A lap információja szerint a fiatal férfi pénteken a délelőtti órákban végzett merülést búvároktatóval és más búvárokkal a dalmáciai Brac és Solta szigete közötti vizeken, Mrduja-szigetnél. A merülés során rosszul lett, s a parton ugyan gyors orvosi segítségben részesült, de az életét már nem tudták megmenteni.
A horvát Tengerügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium a hírt megerősítve azt közölte az internetes lappal, hogy a fiatal magyar búvár halála miatt vizsgálatot indítottak.
Horvátországban 24 órán belül ő volt a második magyar aki a tengerben lelte halálát.


Korábban írtuk:

Holtan találták az Adriában a csütörtökön eltűnt magyar férfit

Pénteken 11 óra után, a dalmáciai Nin közelében az Adriai-tengerben megtalálták a rendőrök annak a magyar férfinak a holttestét, aki csütörtökön este tűnt el - közölte honlapján a zárai (Zadar) rendőrkapitányság.

A 45 éves férfi élettelen testét a rendőrségi hajóból fedezték fel. Az azonosítás megtörtént, halálának pontos okát azonban majd boncolással állapíthatják meg - közölte a hatóság.
A zárai rendőrkapitányság péntek délelőtti híre szerint csütörtökön éjfél körül jelentette be a szerencsétlenül járt férfi 39 éves felesége, hogy férje nem tért vissza az úszásból.

A 45 éves férfi és 39 éves felesége Ninben béreltek apartmant. A házaspár csütörtökön délután még együtt fürdött a Zdrijac-öbölben, majd a feleség a megbeszéltek szerint az apartmanban várt férjére, aki még visszament a vízbe. Bár a Vecernji List napilap online kiadása először arról számolt be, hogy ekkor már búvárfelszerelésben úszott be a a tengerbe, a későbbi rendőrségi közlés szerint azonban csak búvármaszkot és légzőcsövet vitt magával.

Miután nem tért vissza, felesége bejelentését követően a rendőrök péntek reggel hajóval és helikopterrel kezdték meg a kutatást az eltűnt magyar férfi után.

Ezek is érdekelhetik