Külföld

2010.06.09. 05:20

Nem „kedvelték”: kénsavval támadtak a végrehajtókra

Kénsavval támadt egy házaspár hat bírósági hivatalnokra és egy rendőrre a délnyugat-kínai Kuanghszi-Csuang (Guangxi Zhuang) autonóm terület Vucsou (Wuzhou) városában, amikor azok egy bírósági ítélet végrehajtására vonultak ki hozzájuk - adta hírül a kínai sajtó szerdán.

MTI

   
A kerületi bíróság elnökét, Liao Kotungot (Liao Kedong) és beosztottjait az épület bejáratánál felülről locsolták le; jelentések szerint Liao fél arca leégett, a további sérültek között még egy ember állapota súlyos.
   
A hivatalnokok egy pénzügyi vitában hozott végzést akartak érvényesíteni, amikor a támadás érte őket. A házaspárral a fegyveres rendőrség és a tűzoltóság bevonásával további két órán át folytatódott a küzdelem, míg végül sikerült őket elfogni. Az ügy nyomozása folyamatban van.
   
Tíz napon belül Kínában ez a második olyan nagy nyilvánosságot kapott eset, amelyben az igazságszolgáltatás embereire támadtak dühös állampolgárok. Június elsején a közép-kínai Hunan tartományban egy géppisztollyal és pisztolyokkal felfegyverzett biztonsági őr hatolt be a helyi bíróság épületébe, és három bírót megölt, másik hármat megsebesített, majd öngyilkos lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!