Külföld

2009.10.09. 12:07

Gordonok találkoztak - Bajnai ismét first lady nélkül érkezett

London- Korai lenne még visszavonni a gazdaságösztönzési intézkedéseket, mivel ennek ideje akkor érkezik el, ha már egyértelműen megindult a munkahelyteremtés - állapította meg pénteki londoni megbeszélésén a két Gordon: a magyar és a brit kormányfő. Bajnai Gordon first ladyje közben a figyelem középpontjába került.

zaol.hu

Bajnai Gordon és Gordon Brown találkoztak

Bajnai Gordon, aki negyvenperces tárgyalást tartott a Downing Street-i miniszterelnöki hivatalban Gordon Brownnal, a találkozó után tartott rövid tájékoztatóján elmondta: egyetértettek abban, hogy a gazdasági támogatási programok leépítésével meg kell várni, amíg elkezd növekedni a foglalkoztatás minden országban.
   
A két kormányfő egyetértett abban is, hogy fontos lenne, ha mielőbb megszűnnének a Lisszaboni Szerződés ratifikációjával kapcsolatos bizonytalanságok, és Csehország is mihamarabb elfogadná a szerződést. Így Európa végre elindulhatna egy sokkal gyorsabb fejlődés felé, mert "nagy a felelősségünk abban, hogy Európa vezesse a kilábalást a válságból" - mondta Bajnai Gordon.
   
A magyar kormányfő elmondta: külön megköszönte Gordon Brownnak, hogy a válság kitörése után ő volt az egyik legmarkánsabb támogatója a Magyarország számára nyújtott európai támogatásnak. Brown nagy elismeréssel beszélt azokról a "bátor lépésekről", amelyeket Magyarország tett az utóbbi időben gazdasága talpra állításáért. Magyarország a jó úton jár - idézte vendéglátóját Bajnai Gordon, aki magyarországi látogatásra hívta meg brit kollégáját.
   
Bajnai Gordon a Downing Street-i tárgyalás után, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) székhelyén kétoldalú megbeszélést kezdett a bank elnökével, Thomas Mirow-val.

Ki a magyar first lady?

Bajnai Gordonról nemrég elterjedt egy kép, amin egyedül, first lady nélkül ácsorog az Obama házaspár között. Jogosan merül fel a kérdés: hol marad mellőle fontos eseményeken párja, vagyis valójában ki lehet Magyarország first lady-je?

Valójában Bajnai Gordon  jogilag házas ember, hiszen nem vált el feleségétől, ám nem vele él, hanem élettársával. Tőle szintén született gyermeke. Ez protokollszempontból kényes helyzeteket okozhat. Bajnai élettársa ugyanis nem vehet részt diplomáciai eseményeken, nem léphet fel Magyarország first ladyjeként, sőt, még barátnőnek sem minősül, hiszen a miniszterelnök nős.


Forrás: MTI, hetivalasz.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!