Külföld

2009.09.30. 14:57

Most már biztos: Alonso váltja Raikkönent a Ferrarinál

Milánó - Szerdán hivatalosan is bejelentette a Forma-1-es Ferrari istálló, hogy a szezon végén a finn Kimi Raikkönen távozik a csapattól, helyét pedig Fernando Alonso veszi át.

zaol.hu

A Renault kétszeres világbajnok (2005, 2006) spanyol pilótája hároméves szerződést kötött a maranellói csapattal. A 2007-es világbajnok Raikkönen jövője egyelőre kérdéses, sajtóértesülések szerint azonban korábbi istállójánál, a McLaren-Mercedesnél folytathatja pályafutását.

Alonso csapattársa a Magyar Nagydíjon súlyos balesetet szenvedett brazil Felipe Massa lesz. Őt jelenleg Giancarlo Fisichella helyettesíti az istállónál, ám a dél-amerikai pilóta várhatóan az év elején ismét autóba ülhet.

"Büszkék vagyunk rá, hogy egy igazi nyerő típusú pilótát üdvözölhetünk a csapatnál - nyilatkozta Alonso leigazolásával kapcsolatban Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke. - Fernando kivételes versenyző, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy neki és Felipének versenyképes autót biztosítsunk a következő szezonban. Ugyanakkor szeretnénk köszönetet mondani Kiminek is azért, amit a Ferrariért tett."

A Ferrari jelenleg a harmadik helyen áll a konstruktőrök összetett versenyében úgy, hogy idén egyetlen futamot nyert: Ra:ikkönen a Belga Nagydíjon diadalmaskodott.

 

Forrás: MTI/Reuters

 

 F1CSATORNA.HU - Minden, ami FORMA 1! Klikk ide! 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!