Külföld

2009.09.17. 06:03

Keresett lázadóvezért fogtak el Pakisztánban

Szvat-völgy - A pakisztáni hadsereg az északnyugati országrészben fekvő Szvat-völgyben elfogott egy körözött lázadóvezért, akit azzal vádolnak, hogy megölt számos kormánykatonát - közölte csütörtökön egy katonai szóvivő.

zaol.hu

Elmondása szerint Ser Muhammad Kaszabot ezen a héten vették őrizetbe. A szóvivő azt nem árulta el, hogy a Szvat-völgy pontosan mely részén fogták el a lázadóvezért, akinek fejére korábban 10 millió rúpia (121 ezer dollár) nyomravezetői díjat tűztek ki a hatóságok.

A hadsereg idén áprilisban nagyszabású offenzívát indított a völgyben, miután annak nagy része a vallási fanatikus tálib mozgalom fegyvereseinek ellenőrzése alá került. A hadsereg állítása szerint több mint kétezer lázadóval végzett, és 300 katonát veszített el a harcokban. Lényegében sikerrel járt a tálibok kiszorítása a völgyből, de maradtak ellenállási gócok.

A katonai szóvivő elmondta, hogy amikor a terület még a tálibok kezén volt, számos esetben maga Kaszab végzett az elfogott kormánykatonákkal, lefejezte őket. A hadsereg múlt pénteken már bejelentette, hogy elfogták a Szvat-völgyi tálibok szóvivőjét és a szélsőségesek négy másik ottani vezetőjét.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!