Külföld

2009.06.03. 16:46

Megúszta a halálbüntetést a heroincsempész terhes nő

Bangkok - Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték szerdán Laoszban azt az állapotos brit nőt, akit heroincsempészés miatt halálbüntetés fenyegetett; a húszéves nő a későbbiekben fogolycsere révén visszakerülhet Nagy-Britanniába.

zaol.hu

A nigériai születésű nőt tavaly augusztusban 680 gramm heroinnal fogták el a vientianei repülőtéren. A laoszi törvények értelmében az 500 gramm feletti kábítószerfogások esetében sortüzelő egység által végrehajtott halálbüntetést kell kiszabni, a terhes nők azonban kivételt képeznek a jogszabály hatálya alól. 
    
A nő terhességére decemberben derült fény, amikor már negyedik hónapja volt őrizetben. Az apa kiléte ismeretlen. 
    
A tárgyalás során a brit állampolgárságú drogcsempész bűnösnek vallotta magát, az eljárás hosszasan elnyúlt, mivel a hatóságok fényt akartak deríteni arra, hogy a gyanúsított miként eshetett teherbe a Phongthong női börtönben. 
    
Az állami ellenőrzés alatt álló sajtó szerint a kismama bevallotta: saját maga végezte el a megtermékenyítést a börtönbe becsempészett spermával. 


Forrás: MTI/EFE/dpa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!