Külföld

2009.06.23. 05:15

Kolumbiában rendőröket öltek meg a lázadók

Buenos Aires/Bogotá - Legkevesebb hét rendőrt öltek meg Kolumbiában egy szélsőbaloldali lázadócsoport gerillái - közölte egy helyi rendőrparancsnok az amerikai hírügynökséggel.

zaol.hu

A támadók az ország délnyugati részén hétfő délután lesből csaptak le áldozataikra, akik társaikkal járőrözésből tértek vissza egységükhöz, miután a hét végén összecsaptak a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) tagjaival. Rendőrségi közlés szerint a kormányerők az összetűzésben legkevesebb 25 gerillát öltek meg  Cauca tartomány Buenos Aires nevű településénél. 

A FARC a nyugati félteke legütőképesebb gerillaszervezete. Azóta, hogy a dél-amerikai országban Alvaro Uribe került az elnöki posztra, ugyan jelentősen gyengült a tevékenysége, de még így is veszélyt jelent a kormányerőkre. A védelmi minisztérium összesítése szerint az idén 187 rendőrrel és katonával végeztek a FARC emberei.

Forrás: MTI/AP/Reuters

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!