Külföld

2009.06.24. 19:24

A diákok előtt lőtte le a futballedzőt volt játékosa!

Des Moines - Lelőttek szerda reggel egy amerikaifutball-edzőt egy amerikai középiskolában a diákok szeme láttára. A tettest őrizetbe vették.

zaol.hu

Az Iowa állambeli Aplington-Parkesburgban történt a gyilkosság, az áldozat Ed Thomas, aki több mint harminc idényt töltött a csapattal, és négy korábbi játékosa ma az amerikai profi ligában, az NFL-ben játszik.
    
Bár nem volt oktatás, az iskola területén mintegy félszáz diák tartózkodott. Néhányan egy helyiségben voltak az edzővel a gyilkosság idején, mégsem sérült meg senki más a lövöldözésben.
    
A nyomozás vezetője közölte újságírókkal, hogy Thomas egyik volt játékosa, a most 24 éves Mark Becker követte el a véres tettet. Több lövést is leadott áldozatára, ennek ellenére a megtámadott sportember nem halt meg azonnal, kórházba szállítása után vesztette életét. Egy közeli házban fogták el a tettest, nem sokkal a gyilkosság után; nem próbált ellenállni az intézkedő rendőröknek.
    
Még ismeretlen Becker tettének indítéka, a nyomozás vezetője szerint épp ennek kiderítésére összpontosul most a vizsgálat.


Forrás: MTI/AP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!