Kosárlabda

2016.03.26. 19:46

Nagy Dóra kiváló játéka ellenére a Szekszárd simán legyőzte a ZTE NKK-t

Zalaegerszeg - Az alapszakasz utolsó mérkőzésén Szekszárdon játszott a ZTE NKK. A zalaiak nagyszerűen kezdtek, de a végén közel 30 ponttal kaptak ki - annak ellenére, hogy a mezőny legjobbja, Nagy Dóra személyében, az ő soraikból került ki.

Varga Andor

Atomerőmű KSC Szekszárd - ZTE NKK 80-58

(12-19, 30-8, 19-18, 19-13)

Szekszárd, 300 néző. Jv.: Rácz, Kovács N., Gyuris.

Szekszárd: Studer Z. 4, Scekic 8, Barber 13, Demirovic 3, Őri 9/3. Csere: Theodoreán, Mansare 10, Studer Á. 13/9 Rymarenko 18/6, Tamis 2, Simon, Némedi. Vezetőedző: Zseljko Djokics.

ZTE: Licskai 7/3, Szalay 11, Nagy D. 28/9, Horváth Zs. 2, Orsó 3. Csere: Szélesy 6, Pap, Böröndy 1, Velkey, Jurkó, Dömötör. Vezetőedző: Gáll Tamás.

Kipontozódott: Theodoreán a 35., Barber a 36., Horváth Zs. a 37., Nagy D. a 39., Szalay a 40. percben.

A ZTE 6-2-es vezetése (3. perc) után a Szekszárd gyorsan egyenlített, de Szalay és Nagy D. remeklésével rövidesen még nagyobb előnybe került a vendégcsapat (6. p.: 6-12). A zalaiak első faultjukat csak a 6. percben követték el, miközben a házigazda már 5-nél járt - hihettük, ennek később még lesz jelentősége. Ellenkező előjellel volt érdekes, hogy lepattanók terén is 5-1-re vezetett ekkor a Szekszárd. A vendégek 62,5 százalékos dobóteljesítményt produkáltak (8. p.: 8-18), miközben a házigazda négyet cserélt már, a vendégeknél pedig a kezdő ötös volt a pályán. A második tíz percben Mansare követte el az első személyi hibát (ez neki már a 3. volt), viszont ő dobta az első kosarat is. Nem telt még el egy perc, amikor zalai oldalon időkérésnek kellett következnie (17-19), de ennek nem lett sok foganatja: a 12. percben először vezetett a Szekszárd (20-19). Nagy D. harmadik triplájával (ráadásul három próbálkozásból!) másodpercekre még visszaszerezte a vezetést csapatának, de ettől kezdve a nagyszünetig hengerelt a házigazda (16. p.: 33-22). A játékrész hajrájában Szalay után Nagy D. is begyűjtötte harmadik személyi hibáját (20. p.: 42-27).

A pihenő alatt rendezte sorait a ZTE, mely még vezetett is e játékrészen belül (28. p.: 54-43). A hazaiak azonban alig egy perc alatt lerombolták, amit a vendégek addig felépítettek (30. p.: 61-45). A záró negyedben az első 3 pontot a zalaiak szerezték, de a fordításuk lehetősége ettől függetlenül nem volt benne a levegőben. A Szekszárd tovább növelte előnyét, miközben zalai oldalon csak Nagy D. egyre szebb mutatóinak lehetett örülni: a dobott pontok mellett a mezőny legjobbja volt a kiharcolt faultok (12) terén és az összesített pontértékben (33) is, míg csapatából ő szerezte a legtöbb lepattanót (5) és Szalay (4) mögött kiosztotta a második legtöbb gólpasszt (3) is. A rengeteg faultot hozó mérkőzést tömeges kipontozódás zárta, és a cseresorok harcából is a Szekszárd jött ki jobban.

A már tét nélküli összecsapáson szinte minden a hazaiak szája íze szerint alakult. Az eredménytől függetlenül hetedik házigazda nagyon magabiztosan nyert - talán túlságosan is simán ahhoz képest, hogy a ZTE csak egy hellyel (bár igaz, 5 győzelemmel) marad le tőle a tabellán.

Gáll Tamás: "A második negyed pecsételte meg a sorsunkat, nem tudtunk mit kezdeni a Szekszárd verekedős játékával. A harcmodort tekintve ez nem kosárlabda volt, de sajnos a játékvezetők nem szabtak gátat neki. Nagy Dóra játéka üde színfolt volt, de ez édeskevés volt az üdvösséghez. A megszerzett 8. hely a minimum és a makszimum is volt számunkra, tekintve, hogy a közvetlenül előttünk lévőcsapatok játékosállománya is nem kevéssel erősebb a miénknél. A rájátszás már szerdán kezdődik, a Sopron ellen játszunk. Szeretnénk eleve nem lefutott meccseket játszani ebben a párharcban, de az egyértelmű, hogy az ellenfelünk a toronymagas esélyes."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!