Kosárlabda

2014.10.03. 13:35

Rajtol a női amatőr kosárlabda NB I

Nagykanizsa - A hétvégén elkezdődik a 2014/15-ös szezon az amatőr női kosárlabda NB I-ben. A mezőny állandó résztvevője, a Nagykanizsai Vadmacskák Tatán játssza idei első mérkőzését.

Kühne László

A dél-zalai csapattal kapcsolatos talán legfontosabb hír, hogy a kispadon az eddigi edzőt, Gábor Erzsébetet a bajnoki szünetben Zsámár Krisztián váltotta.

Fuisz Viktória itt még a ZTE NKK mezében. A játékos visszatér a Vadmacskákhoz. Fotó: archív/Katona Tibor

Ahogy azt az új trénertől megtudtuk, a csapatból Jurkó Noémi és Oros Laura távozott, előbbi Zalaegerszegre, míg utóbbi pécsi tanulmányai végett a baranyai megyeszékhelyre. Van viszont egy nagy visszatérő, hiszen Fuisz Viktória az élvonalbeli ZTE NKK-től került vissza Kanizsára. A keretet a két felnőtt kosaras (Fuisz és Fekete Csilla) mellett junior és kadet-korú játékosok alkotják, így a célkitűzések is ennek megfelelőek: az amatőr NB I Nyugati-csoportjának első négy helyére szeretnének odaérni a kanizsaiak. Hogy ez mennyire lesz egyszerű, arról annyit, hogy a TFSE és a MAFC csapatát az elsők közé lehet várni, a Tatabánya a BEAC-ból „emelt át" kosarasokat, de minden bizonnyal az újoncokkal, vagyis a szombathelyi SZOESE-Sportiskolával és a BKG DSE-vel is kemény ellenlábasként kell számolni.

– Azért néhány fordulót még várjunk azzal, hogy hová is lehet besorolni csapatunkat – fogalmazott az újdonsült tréner. – Ha lepereg néhány kör, akkor lehetünk majd igazán okosak e téren, mi mindenesetre várjuk a kezdést. Augusztus eleje óta heti öt edzéssel készültünk, s bízunk abban, hogy a fiatalok hamar felveszik a játék ritmusát.

A kanizsaiak az előttük álló szezonban is a Cserháti-csarnokban játsszák majd a hazai mérkőzéseiket, melyek közül rögtön az első, vagyis a bemutatkozónak szánt el is marad, hiszen akkor a fiatalabb korosztályok küzdelmeiben kell, hogy helyt álljanak a nagykanizsai kosarasok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!