Kosárlabda

2012.11.09. 17:26

A ZTE NKK a fővárosban a ZTE KK Szegeden

Zalaegerszeg - A hét végén mérkőzés nélkül maradnak a zalai kosárlabda barátok, persze csak abból a szempontból, hogy idehaza nem rendeznek bajnoki találkozókat. Szombaton a ZTE NKK és a Zalakerámia-ZTE KK csapata egyaránt idegenben szerepel.

Kerkai Attila

A ZTE NKK szombaton 17 órától a BSE vendége lesz és a zalaiaknak most azt kell bizonyítaniuk: a múlt heti, soproni kisiklás csak a véletlen műve volt. Félreértés ne essék, nem a vereség ténye az a papírformát igazolta, hanem a különbség (72-37) és a játék minősége az, ami meglepő volt.

- Győzelem szükségeltetik ahhoz, hogy versenyben maradjunk a jobb helyezésekért - állapította meg Gáll Tamás, a ZTE NKK szakvezetője pénteken. - Éppen ezért nincs más célunk, mint megnyerni a BSE elleni idegenbeli csatát, de figyelmeztető jel, hogy a fővárosiak korábban a PINKK együttesét legyőzték. Márpedig nem ők voltak az esélyesek, így begyűjtöttek egy skalpot, de nem szeretnénk, ha a miénk lenne a második... Összességében azt gondolom, hogy csak rajtunk, a játékunkon múlik minden, hiszen a miénk a jobb csapat, de ezt érvényre is kell juttatni.

Gáll Tamás azt is elmondta, hogy a soproni vereség után tartottak egy megbeszélést, amin megállapították közösen: mindenki tudja, hogy mi a dolga, de a csapat játéka még nem működik olajozottan.

A Zalakerámia-ZTE KK a múlt heti Debrecen elleni hazai siker után szombaton (18.00) a Szeged vendége lesz. A Tisza-partiak csapata jelenleg masszívabbnak tűnik, amely erősödött: a debrecenieket elhagyó Stefan Fekete is csatlakozott hozzájuk. A szegediek hazai pályán csakis a győzelemben gondolkodnak, ezt edzőjük, Molnár József is elmondta több fórumon. A ZTE KK csütörtökön edzőmérkőzést játszott a Falco csapatával Szombathelyen (103-81), melyen és ezt Völgyi Péter szakmai igazgató is így értékelte a védekezéssel volt elégedetlen. A szombati találkozóval kapcsolatban úgy véli, a Szegednek régen volt ilyen erős csapata, de egy jó védekezés sokat jelenthet csapatának a szombat esti találkozón. Elmondása szerint csak úgy van esélyük a sikerre, ha 40 percig koncentrálnak.


A héten sem a ZTE NKK, sem pedig a ZTE KK nem tudott megszokott környezetében gyakorolni, hiszen a sportcsarnok keddtől foglalt volt az ott rendezett pályaválasztási kiállítás és vásár miatt. Az idegenbeli környezettel tehát barátkozhattak csapataink, reméljük, sikerrel.

Ezek is érdekelhetik