Kosárlabda

2012.06.01. 06:58

ZTE KK: a jövőről volt szó

Zalaegerszeg - A jövőt tekintve jó híreket tartogatott a sajtótájékoztató, melyet a többségi tulajdonos önkormányzat tartott tegnap, a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapatával kapcsolatban.

zaol.hu

Csütörtökön délelőtt sajtótájékoztatóra került sor a ZTE KK jövőjéről, melyen elsőként Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere vázolta a négyszeres bajnok egerszegi klubnál kialakult helyzetet. Ám igazából a jövőjével kapcsolatban hangzottak el fontos bejelentések.

 

Gyutai Csaba elmondta: a 33 év után az élvonalnak búcsút intett ZTE KK a B-csoportos küzdelmekre készül, de még van rá esély, hogy az NB I A-csoportjában induljon. Az is elhangzott, ha erre megnyílik a lehetőség, az önkormányzat támogatni fogja az élvonalbeli szereplést. A város első embere úgy fogalmazott, hogy az elmúlt évben egy szezonnyi költségvetési hiányt kellett eltüntetni a klubnál, s a júniusi közgyűlés elé visznek még egy korrekciót, mely lezárhatja a konszolidációt.

Aztán kiderült: a kiesés ellenére kitart és névadó szponzor marad a Zalakerámia Zrt., melynek elnök-vezérigazgatója, dr. Jaramani Rafik párhuzamot vont a Zalakerámia Zrt. közeli múltja és a ZTE KK között, hiszen ismert: a cég két éve komoly gondokkal küzdött, de jelene már sokkal kedvezőbb, és így a jövőképe is. Hasonló visszatérést remélnek a kosárlabdacsapattól is.

Az eseményen Kern Lajos, a ZTE KK ügyvezetője ezt követően jelentette be, hogy a klubhoz visszatér a korábbi sikeredző, a 2010-es bajnokcsapat szakvezetője, Völgyi Péter, akivel - mint szakmai igazgatóval - 3 éves szerződést kötöttek. Az ő feladata lesz a szakmai munkát, így az alulról építkező utánpótlást is összehangolni a felnőtt csapattal, melyet továbbra is Heinrich Róbert irányít - szerződése szerint egy éven át.

A másodosztály és az élvonal között azért akad némi különbség, de a jelen lévők egyértelműen abban bíztak: a csapatnak a B-csoportból azonnal fel kell kerülnie, hiszen élvonalbeli körülményeket biztosítanak a felkészüléshez. A visszajutás nélküli élvonalbeli szereplés pedig úgy nyílhat meg az együttes előtt, ha valamelyik csapat nem tud élni az A-csoportos indulás jogával. Illetve, ha a Szolnok valóban benevez, illetve kérelmét el is fogadják az Adria Ligába - hiszen így az idei magyar bajnok az alapszakasz mérkőzései után csak a rájátszásban csatlakozna a hazai bajnokság mezőnyéhez.

Ám ezek csak feltevések, s térjünk vissza a sajtótájékoztatóra, hiszen Gyutai Csaba nem feledkezett meg a szurkolókról sem, akiknek megköszönte a kitartást a csapat mellett. Elvégre a gyenge szereplés ellenére is sokan látogatták a találkozókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!