Kosárlabda

2012.04.16. 18:48

A ZTE NKK hősiesen küzdött a bronzcsata nyitányán

A tavalyi szezonhoz hasonlóan a mostaniban is a bronzéremért harcol a ZTE NKK élvonalbeli női kosárlabdacsapata, amely hétfőn Pécsett kezdte meg a két győzelemig tartó párosmérkőzést.

Kerkai Attila


Pécs 2010–ZTE NKK 87-78 (29-20, 19-11, 15-16, 24-31)
Pécs, 600 néző. Jv.: dr. Valovics (Kiss L., Király).
Pécs 2010: Raksányi (14/ 3), Sarok (19/6), Horváth L. (9), Quigley (14), Murphy (19/ 3). Csere: Török (4), Laczi (-), Szamosi (4), Pénzes (4). Edző: Zeljko Dokic.
 ZTE NKK: Bukovszki (4), Zsovár (15/12), Vida (21), Szélesy (16/6), Czukor (6). Csere: Varga (6), Horváth Zs. (6), Ambrus Sz. (-), Szalay (4). Edző: Gáll Tamás.
 Kipontozódott: Varga a 32., Czukor és Bukovszki a 36. percben.

A hazaiak valamivel frissebben kezdtek, de a ZTE NKK gyors és eredményes támadásokkal a fordítottak (9- 12). A gondot csak az jelentette, hogy ezt követően a Pécs 40 másodperc alatt 7 pontot szerzett és a zalaiaknál összegyűlt az 5. csapathiba is. A pécsiek elléptek (21-15). Rendezte sorait Gáll Tamás együttese, és kemény védekezéssel azt elérte, hogy tartotta a lépést a hazaiakkal. A vendégek egyre többet hibáztak úgy védekezésben, mint támadásban és rövid idő alatt jelentős lett a hazai előny. Amitől tartani lehetett, bekövetkezett: a Pécs lendületbe jött és nem lehetett feltartóztatni. Óhatatlanul változtatni kellett, a ZTE pedig védekezésben keményebbé vált, amivel faragott hátrányából, de csak átmenetileg. Úgy tűnt nem sok remény marad a második félidőre a zalaiak számára, azonban ahogy telt az idő a megállapításra alaposan rácáfolt a ZTE NKK. A vendégeknél ugyan fault problémák is mutatkoztak már, a harmadik negyedet mégis megnyerte a zalai csapat. Ekkor már kockáztatni is kellett, és az utolsó tíz percre 65-54-re felzárkózott a ZTE NKK. Ekkor Gáll Tamás élt a technikai újítással és kérte a videobíró segítségét eldöntendő, hogy Murphy triplája időben esett-e, de persze, hogy igen... Zsovár állt „bosszút” mindezért: három távolival újra tíz ponton belülre hozta csapatát. Ekkor már csaknem két órája tartott a találkozó a holtidők miatt. Szélesy triplája is jókor jött, majd Szalay kosarával a 38. percben 74-72-re visszajött a meccsbe a ZTE NKK. Nem akart véget érni a találkozó, viszont a hajrában a vendégek technikai és sportszerűtlen hibákat is kaptak, a Pécs pedig élt a lehetőséggel és a büntetőkkel, ez eldöntötte a mérkőzést.

 A folytatás csütörtökön (17.30) Zalaegerszegen, és cseppet sem esélytelenül...

EGYÁLTALÁN NEM VOLT KÖNNYŰ

Zeljko Dokic: „Aki azt gondolta, hogy könnyű lesz ez a párharc, most láthatta, hogy mennyire nem. Gratulálok csapatomnak, 1-0-ra vezetünk.
Gáll Tamás: „Jó mérkőzést játszottunk a Péccsel, a második félidőben pedig sokkal több volt. Ezen a találkozón nem mi voltunk a leggyengébb láncszem...”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!