Kosárlabda

2010.11.12. 17:35

ZTE KK: Williams harcra kész

A kosárlabda NB I-ben a Zalakerámia ZTE KK vasárnap 18 órakor a Sopron együttesét látja vendégül. A ZTE NKK női gárdája pedig szombaton 16 órakor Szegeden vendégeskedik.

Bóbics László

A férfi együttes legutóbb Kaposváron vereséget szenvedett. A nyáron átalakult bajnokcsapattól senki sem várhatta el, hogy hasonló szenzációs eredményt produkáljon, mint tavaly. Botlottak, most javításra készülnek.

– Sajnos Kaposváron kiderült, hogy mennyivel „törékenyebb” csapatunk van, mint tavaly – jelentette ki Völgyi Péter, a ZTE KK vezetőedzője. – Az irányító Williams hiányát nem tudtuk pótolni. Voltak ugyan biztató megoldások, de összességében kevesebbet nyújtottunk a vártnál. Ez a vereség azért sem jött jól, mert egyre több helyen foglalkoznak azzal, hogy anyagi problémái vannak a klubnak. Ilyenkor fokozottan felerősödik a bennünket kevésbé szeretők hangja. Most nagyon össze kell fognunk, igaz ez vezetőre, szakmai stábra és a játékosokra is. A szokottnál is nagyobb energiákat kell mozgósítanunk a siker érdekében. A Sopron ugyan belefutott egy hazai vereségbe, de ez nem azt jelenti, hogy komoly gondjaik vannak. Éppen az ellenkezőjét hallani, szeretnék kiköszörülni a csorbát. Mi is. Szerencsére szerdától már Williams is velünk tréningezett. Az ő játéka meghatározó. Már nem érzi a sérülését és vasárnap a segítségünkre tud lenni. A gárda többi kosarasa – egy-két kisebb gondtól eltekintve – harcra kész, ezért optimistán várom a hét végét.


A ZTE NKK szombaton 16 órakor Szegeden a bajnokság egyik meghatározó tudású együttesének lesz a vendége.

– Egy jó csapat ellen játszunk, ráadásul az ellenlábas edzője a barátom, Bencze Tamás – kezdte Gáll Tamás, a ZTE NKK vezetőedzője. – Jó kihívás egy ilyan találkozó. A lányok is tudják, hogy csak akkor lehet esélyünk, ha valamilyen extrát tudunk produkálni. Így is készült a társaság, mindent megtettek egész héten az edzéseken. Nagyon nehéz találkozó lesz, megpróbáljuk a maximumot kihozni a meccsből. Jól tudjuk, hogy a szegediek egy-egy negyedet nagyon meg szoktak „nyomni”. Ezzel a variációval is számolunk, megpróbáljuk megtörni a lendületüket. Sajnos a hétközi edzőmeccsen Zsovár térdsérülést szenvedett, Sonyák pedig iskolai elfoglaltság miatt hiányzott több edzésről. Volt, amikor csak heten edzettünk. Problémáink vannak, de szombaton a Tisza- parti városban csak a játékra koncentrálunk, és megpróbáljuk megnehezíteni Tamásék dolgát.

A ZTE KK alakulata kikapott Kaposváron, és sokan már temetni kezdik a gárdát. Igaz, hogy vannak anyagi gondjaik, az is, hogy átalakult a gárda. Türelem kell és ismét ütőképes lehet a csapat. Azt nem szabad napjainkban elvárni, hogy ez a megfiatalított alakulat ugyanúgy szárnyaljon, mint a tavalyi bajnok. Talán majd néhány hónap múlva.Kapcsolódó cikkenk, kattintson az alábbi címekre:

Sok hiba, kevés Williams

Völgyi Péterrel a kaposvári kudarcról (videóinterjú)

ZTE KK: A szervezettség hiánya

Ezek is érdekelhetik