Kosárlabda

2010.09.19. 20:25

A Szolnoké a Göcsej Kupa

A döntőben nagy csatát láthatott a közönség, amelyet taktikus játékával, Horváth Ákos, Báder, valamint Trotter remeklésével megérdemelten nyert meg a szolnoki csapat. A hazaiaknál ezúttal is remekül játszott Kyle Wilson, aki 24 pontot dobott és letépett 10 lepattanót.

Urbanics Pál

Zalakerámia ZTE KK – Szolnoki Olaj KK 79–85 (12-20, 19-14, 22-22, 26-29)

Göcsej Kupa döntő, Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok, 1000 néző.

Zalakerámia ZTE KK: Williams (12), Vojvoda (7/3), Kámán (8), Wilson (24/12), Tóth Á. (11). Csere: Tóth G. (3/3), Kinter (9), Gáspár (3/3), Baki (2).

Szolnoki Olaj KK: Trotter (20/6), Horváth Á. (20/6), Budimir (10), Clark (9/3), Báder (19). Csere: Grebenár (3), Szabó (4).

A Szolnok kezdte jobban a mérkőzést, Trotter vezérletével az első negyed végére már tíz pont volt az előnyük. A második negyedben Tóth Gergely és Vojvoda tripláival feltámadt a ZTE KK, ám továbbra is a Tisza-partiaknál volt az előny, amiből 3 pontot félidőre is megtartottak.

A második félidőben is fej-fej mellett haladtak a csapatok, a Zalakerámia azonban nem tudta átvenni a kezdeményezést, a vendégek továbbra is vezettek. A ZTE KK kicsit fáradtan mozgott, ez betudható annak, hogy sorozatban 4. mérkőzését játszotta, persze igaz ez a szolnokiakra is.

A záró negyedben a helyenként jól játszó Olaj újra elhúzott a hazai csapattól, és előnyéből 6 pont megmaradt a végére is. Összességében láthattuk, hogy jó úton jár a Völgyi-legénység, mint ahogy azt is: a visszatérő Trepák Zoltánnal és Fodor Mártonnal kiegészülve nagyon erős csapat lesz ez a Szolnok...

CAR-INSIDE 41. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa:

1. Szolnoki Olaj KK

2. Zalakerámia ZTE KK

3. MJUS Fortress Körmend

Különdíjak:

MVP: Báder Márton (Szolnoki Olaj KK)

A legponterősebb játékos: Charles Gosa (Falco KC)

A legjobb hazai játékos: Kyle Wilson

Legjobb edző: Pór Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!