Kosárlabda

2010.08.16. 11:42

Lorenzo Williams a ZTE KK új irányítója

A 26 éves amerikai irányító Németországból érkezik a Zalakerámia ZTE KK-hoz, ahol nem kisebb feladat vár rá, mint a kék-fehérben legendává váló Louis Hinnant feledtetése.

Urbanics Pál

A 191 cm-es hátvéd az LTI Giessen 46ers csapatából érkezik Zalaegerszegre, erről a gárdáról azt érdemes tudni, hogy az egyetlen Bundesliga-csapat, amelyik fennállása óta mindig az élvonalban szerepelt.

Statisztikai lapja igen biztató Williamsnek, hiszen közel 32 percet volt parketten átlagban a német első ligában, ahol meccsenként  11,4 pontot és 3,6 asszisztot jegyzett. Az érkezőről Völgyi Pétert is megkérdeztük, aki kiemelte, hogy ezzel az igazolással véglegesnek tekinthető a keret.

- Nem ő volt az első számú jelöltünk az irányító posztra, de el kell mondanom, hogy személyében egy nagyon atletikus és jó kezű játékos érkezik Zalaegerszegre, nem akármilyen ajánlólevéllel, hiszen egy a miénknél erősebb bajnokságból, a Bundesligából igazol hozzánk. Átalakuló, megfiatalodott csapatunknak olyan irányítót kerestünk, aki nemcsak játéktudásban, hanem emberileg is beleillik az általunk elképzelt új gárdába. Williamsről a róla kapott felvételek alapján elmondható, hogy feltétlenül gyorsítani fogja  a játékunkat. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy riválisaink sokat erősödnek, míg a mi keretünkben egyetlenegy 30 fölötti játékos lesz Kámán Tamás személyében, így a közös feladatunk az lesz, hogy az alapszakasz végére egy ütőképes csapatot alakítsunk ki. Nagyon bízunk abban, hogy ebben a munkában fergeteges közönségünk is mellénk fog állni és hol biztatással, hol pedig türelemmel tekintenek majd formálódó új csapatunkra. Három hét múlva már felkészülési mérkőzéseket is játszunk, addigra valószínűleg már mindkét amerikai játékosunk is itt lesz Egerszegen.

Völgyi Pétert megkérdeztük a ZTE válogatott játékosainak teljesítményéről is, és a mester elmondta, hogy nagyon meg van elégedve a fiúkkal.

- Vojvoda Dávid fiatal kora ellenére igazi vezére a magyar válogatottnak, Tóth Gergely Hendlein Roland sérülése után több szerephez jutott a nemzeti csapatban is. Ez mindenféleképpen jó a ZTE-nek. Azt egy kicsit sajnálom, hogy Dusán (Tóth Ádám) kevesebb lehetőséget kap, ezt őszintén szakmai érvekkel nem is érzem alátámasztottnak...

Williams itt még a Pezinok játékosaként

Tehát a ZTE KK csapata a mai nappal befejezte a nyári igazolásokat, és a magyar mezőnyben elsőként mondhatják el magukról, hogy kialakult a jövő évi keretük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!