Kosárlabda

2010.08.28. 02:29

Férfi kosár Eb-selejtező - Hazai győzelemmel zártak a magyarok

A magyar férfi válogatott győzelemmel búcsúzott az Európa-bajnoki selejtezőktől. Az Ukrajna elleni találkozón megsérült Tóth Ádám, a Zalakerámia-ZTE KK centere, de a pénteki vizsgálat kiderítette: pár nap után újra edzésbe állhat.

MTI

 

- Ma reggel műszeres vizsgálaton estem át, és szerencsére nincs semmi komoly probléma - szolgált a kedvező hírrel tegnap délelőtt maga az érintett, Tóth Ádám. - Először tényleg komolynak tűnt a sérülés, arra gyanakodtak, hogy beszakadt az Achilles-inam, de szerencsére szó sincs erről. Pár nap pihenő után szerdán én is csatlakozom a kerethez.

Mindennek a bajnokcsapatnál is örülnek, hiszen a legrosszabb az lett volna, ha valóban komolyabban megsérül a 21. a születésnapját szerdán ünnepelt tehetséges center.

OLDALTÖRÉS: Férfi kosár Eb-selejtező - Hazai győzelemmel zártak a magyarokHazai győzelemmel zárta szereplését az Európa-bajnoki selejtezőben csütörtökön a férfi kosárlabda-válogatott, amely a nyolcadik, utolsó fordulóban 83-75-re verte Ukrajnát Szombathelyen. A 3/5-ös mérleg várhatóan a pótselejtezőre lesz elég.Hazai győzelemmel zárta szereplését az Európa-bajnoki selejtezőben csütörtökön a férfi kosárlabda-válogatott, amely a nyolcadik, utolsó fordulóban 83-75-re verte Ukrajnát Szombathelyen. A 3/5-ös mérleg várhatóan a pótselejtezőre lesz elég.

Hazai győzelemmel zárta szereplését az Európa-bajnoki selejtezőben csütörtökön a férfi kosárlabda-válogatott, amely a nyolcadik, utolsó fordulóban 83-75-re verte Ukrajnát Szombathelyen. A 3/5-ös mérleg várhatóan a pótselejtezőre lesz elég.

Eredmény, 8. forduló, B csoport:
Magyarország-Ukrajna 83-75 (13-14, 28-20, 21-19, 21-22)

Legjobb dobók: Keller 17, Hanga 15, Fodor 12, Lóránt 11, illetve Liscsuk 16, Feszenko 12, Kravcov 12


 Mészáros Lajos alaposan megfiatalított-átalakított együttese - amely hét forduló után 2/5-ös mérlegnél tartott - utolsó mérkőzésén a 2/4-gyel sereghajtó ukránokat fogadta. Az első negyedből a centereikre építő vendégek jöttek ki jobban, ám a folytatásban a házigazdák Lóránt és Keller révén, időnként látványos megoldásokkal fordítottak. Félidőben 41-34 volt az állás.
    
Nagyszünet után Hanga is elkapta a fonalat, már 62-45-re is vezettek a hazaiak, ám az ukrán alakulat magára talált, így az utolsó negyed 62-53-ról indult. A 17 pontos előny hamarosan 2-re olvadt, ráadásul a 11 pontos Lóránt öt személyi hibával kiállni kényszerült. Fodor triplái, valamint Keller fantasztikus palánk alatti megoldásai azonban kimozdították a kátyúból a szekeret, és onnan már nem fenyegette veszély a hazai diadalt.
   
 A Mészáros-gárda 3/5-ös mérleggel zárta a kvalifikációt, a csoport végső sorrendje a másik csütörtöki mérkőzés, illetve a vasárnapi - immár a magyarok nélküli - két találkozó alapján dől el.
    
A kvalifikációban részt vevő 15 csapatból a három csoport győztese és a két legjobb második automatikusan kijut a 2011-es litvániai Eb-re. A fennmaradó tíz együttes pótselejtezőt játszik az Eb-kvótáért.
   
 Mészáros Lajos szakmai igazgató:
  
  "Köszönöm mindenkinek, aki végigcsinálta velünk ezt a sorozatot, megtettük az első lépést afelé, hogy igazán jó csapattá váljunk. További türelmet és bizalmat kérünk, melyet meg fogunk hálálni. Ma a harmadik negyedben kicsit meginogtunk, de visszajöttünk a meccsbe, mert a helyén volt a szívünk."
   

Ezek is érdekelhetik