Kosárlabda

2010.03.10. 05:29

Kosárlabda All Star-gála - Watson, Hinnant, Kámán, Trepák és Tóth is ott lesz

Mozgalmas napok várnak a zalai kosarasokra az elkövetkező hetekben. Tegnap nyilvánosságra hozták a vasárnapi All Star Gála szereplőinek listáját, és az biztos, hogy a Zalakerámia-ZTE KK öt tagja és a két edző is ott lesz a gálán.

Kerkai Attila


Öt zetés az All Starban

Vasárnap a budapesti Sportmax2 csarnok ad otthont az All Star Kosárlabda Gálának, melynek fő attrakcióját (kezdés: 16.15) a magyar férfi válogatott-légiósok válogatottja mérkőzés jelenti. Ezt megelőzően is számtalan program várja majd az érdeklődőket, hiszen a délelőtti óráktól lesznek majd események.

 Az idén borítékolható volt, hogy a férfi bajnokságban listavezető Zalakerámia-ZTE KK együttese, illetve annak tagjai főszerepet kapnak majd a gálán. A magyar válogatott keretébe Kámán Tamás, Trepák Zoltán és Tóth Ádám is meghívót kapott, a követke-ző játékosok mellett: Fodor Márton (Szolnok), Hanga Ádám (Albacomp), Váradi Kornél (Szolnok), Németh István (Körmend), Horváth Ákos (Atomerőmű SE), Molnár András (Sopron), Vojvoda Dávid (Kaposvár), Szabó Zsolt (Sopron), Körtélyesi Gergely (Atomerőmű), Hendlein Roland (Kaposvár), Farkas Attila (Albacomp), Lóránt Péter (Burgos), Báder Márton (Szolnok).

Kedden pedig fény derült a légiósok keretének összetételére is. Méghozzá a Völgyi Péter, Patonay Imre alkotta edzőpáros jóvoltából, hiszen a ZTE KK szakmai stábját alkotó duó közzétette a légiósok keretét. Az internetes szavazás alapján a kezdőötös összetétele már egy nappal korábban eldőlt, íme: Jara Rubin Doyne (Nyíregyháza), Louis Hinnant (ZTE KK), Darius Rice (Szolnok), Calvin Watson (ZTE KK), Ousmanne Barro (Szolnok). A további játékosokról a szakvezetők döntöttek, őket pedig teg-nap nevezték meg: Matthew Knight (Sopron), Winsome Frazier (Falco KC), Ivory Clark (Atomerőmű SE), Mike Scott (Körmend), Jermaine Thomas (Körmend), Michael Lee (Albacomp), Ian Johnson (Kecskemét).

 

 

A válogatás elveit Völgyi Péter osztotta meg velünk,aki a következőket nyilatkozta erről:

- A szervezők kérése az volt, hogy a lehető legtöbb csapatból legyenek játékosok a keretben. Ennek megfelelően úgy döntöttünk, hogy a jelenlegi dobogós együttesekből kettő-kettő, a nyolc közé jutásra még esélyes csapatokból pedig egy-egy légiós adja majd a keretünket. Természetesen mérlegelni kellett még azt is, hogy van-e sérült a jelöltek között.

 

OLDALTÖRÉS: Pécsett játszik a ZTE NKK



Pécsett játszik a ZTE NKK



Pécsett játszik a ZTE NKK



Pécsett játszik a ZTE NKK

A ZTE KK számára persze a legfontosabb hét végi jelenés így is a szombati, hazai rendezésű, Kecskemét elleni találkozó lesz, amelyre ismét lesz jegyelővétel, ezúttal a Queen Sport boltjában (szerda, csütörtök, péntek 9 és 18 óra között).

A ZTE KK számára persze a legfontosabb hét végi jelenés így is a szombati, hazai rendezésű, Kecskemét elleni találkozó lesz, amelyre ismét lesz jegyelővétel, ezúttal a Queen Sport boltjában (szerda, csütörtök, péntek 9 és 18 óra között).

Nagy sikert ért el a ZTE NKK női kosárlabdacsapata azzal, hogy bejutott a Magyar  Kupa négyes döntőjébe. Az egersze-  gi együttes története során harmadszor vehet részt a döntőben, tegnap pedig sor került az elődöntők párosítására.  Az MK-fálé (március 27-28.) rendezési jo-  gát  licit útján Pécs nyer-  te el, az elődöntőben pedig ZTE NKK-MiZo Pécs, valamint Sopron-Szeged találkozókat rendeznek. A két győz-  tes csapat jut be a másnapi fináléba, a vesztesek pedig a harmadik helyért mérkőzhetnek meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!