Kosárlabda

2009.07.29. 02:29

Együtt könnyebb lesz

Zalaegerszeg - Tegnap közös sajtótájékoztatót tartott a Zala Volán ZTE NKK és a Zalakerámia ZTE KK. Bejelentették, hogy a jövőben a két gazdasági társaság az eddiginél sokkal hatékonyabb együttműködést tervez.

Bóbics László

Török Róbert, a közlekedésiek technikai vezetője köszöntötte a részvevőket és elmondta, hogy a két klub vezetői olyan megállapodást kötnek, melyben kölcsönösen kötelezettséget vállalnak arra, hogy a szurkolók kiszolgálása, valamint a sport és üzleti tevékenységeik hatékonyabb és gazdaságosabb folytatása érdekében tevékenységeiket összehangolják.

Az is elhangzott, hogy a két klub többek között a közös, dupla mérkőzések rendezésére, a találkozókra készülő ingyenes kiadványok készítésére, felszerelelések, ruházat egységesítésére, szponzori rendezvények közös megjelelenítésére, közönségtalálkozók szervezésére, a két egyesület játékosainak iskolai bemutató edzésére, valamint közös karitatív tevékenység végzésre gondol.

Legalábbis ezeket vetették papírra és ezt a megállapodást szentesítette tegnap a városházán kézjegyével Tóth László, a női, és Szilágyi László, a férfi csapat ügyvezetője.

Kérdésünkre előbbi még elmondta, hogy a csapat költségvetése ez évre 20 százalék körüli összeggel csökken. A csapat a jövőben ZTE NKK néven szerepel és névadó szponzort keres magának. A Zala Volán nem hátrált ki mögülük, hiszen a mezreklámot vállalta, de a közlekedési cég nem tud olyan összegű támogatás biztosítani, mint eddig.

Ezzel értelemszerűen a keretük ösztétele is megváltozott. A válogatott Horváth Zsófia Győrben, Varga Zsófia Sopronban, Pungor Krisztina pedig Szekszárdon folytatja pályafutását, míg Takács Diána valószínűleg befejezi a kosárlabdázást. A Szegedre szerződött vezetőedző, Bencze Tamás helyén a folytonosságot is jelentő Gál Tamás - az eddigi másodedző - dirigál majd a kispadon. A keretbe Szász Emese érkezett a BEAC-tól, Fekete Csilla a kanizsai Vadmacskáktól és Bukovszki Mónika - akit itthon Szekszárdról ismerhetnek a szurkolók - Romániából. Egy centert még keresnek.

A csapat augusztus 3-án kezdi el az edzéseket. A szakosztályvezető Tóth László marad, a technikai vezető teendőit pedig továbbra is Török Róbert végzi.Még egy embert keresnek

a közlekedésiek, valószínű, hogy légiós lesz a centerSzilágyi László az összejövetelen beszélt a Zalakerámia-ZTE KK-ról is. Elmondta: Hnant sorsa továbbra is bizonytalan, ezért két irányítóval is komoly tárgyalást kezdtek. Tavalyi légiósaik közül még Watsonnal is tartják a kapcsolatot, de akkor sem akarnak hoppon maradni, ha ők nemet mondanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!