Kosárlabda

2009.04.01. 02:29

Magabiztos győzelem (képgalériával)

Zalaegerszeg - A férfi kosárlabda NB I A-csoportjában a Zalakerámia ZTE KK tegnap este hazai környezetben a januárban elmaradt, Szolnok elleni találkozóját pótolta.

Bóbics László

Zalaegerszeg, 1500 néző. Jv.: Páll A., Bognár, dr. Páli.

ZTE KK: Hinnant (6), Watson (18/6), Kámán (14/6), Jones (7), Helbich (24/6). Csere: Simon (-), Tóth Á. (6), Gáspár (-), Trepák (-). Vezetőedző: Völgyi Péter.

Szolnok: Tutt (20/12), Harazin (2), Ross (15/3), Váradi (17/6), Jurkunas (1). Csere: Cziczás (3/3), Cseh (2), Kovács (3), Szabó P. (-). Edző: Pór Péter.

A meccs előtt tisztázódott, hogy a szolnoki center Barro és az egerszegi légiós Wilson sem játszhat, mert az eredetileg kisorsolt időpontban még nem voltak mai klubjaik játékosai. Ott volt viszont a pályán a zalaiak között a lábtörése után felgyógyult Watson.
nagyszerű játékával kezdődött a találkozó: az idegenlégiós kifejezetten jól kosarazott és csapata első 11 pontjából hetet szerzett. Az első negyedre azért nem az volt a jellemző, hogy sziporkáztak volna a csapatok, elég sok volt a hiba mind a két oldalon. A következő tíz perc is hasonlóan alakult, ekkor a sérülésből felépült Watson is dobott szép kosarakat, majd Helbich újra begyújtotta a rakétákat és jelentős különbséggel (40-23) fordultak a csapatok.



Fotó: Katona Tibor
A fotóra kattintva tekintse meg a meccs pillanatait képgalériánkban!

Helbich

A második félidőben nagyon bekezdett a Zete, két perc alatt 7-0-ás eredményt produkált. A 26. percben pedig már 54-28-ra vezettek, vagyis 26 pont volt az előny, így ledolgozták a szolnoki 25 pontos vereséget. Ezt nem nézték jó szemmel a Tisza-partiak, szép lassan kezdtek magukhoz térni, s kiegyenlítettebb lett a játék. A következő tíz percben ők is produkáltak egy 7-0-ás eredményt, sőt, még ijesztgették is a zalaiakat, mert feljöttek 10 pontra (62-52). Ekkor ismét következett a találkozó legjobb teljesítményt nyújtó játékosa, Helbich, aki rendkívül értékes pontokat szerzett. Ez lélektanilag is fontos volt, helyreállt a rend, és a találkozón végig vezető ZTE teljesen megérdemelten győzött.

A mérkőzés alapján elmondható: a zalaiak tartják remek formájukat. A csapat sorozatban negyedik meccsét nyerte meg, és a begyűjtött trófeák között akad több igazán nagy fogás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!