Kosárlabda

2009.04.15. 02:28

Folytatás Zalaegerszegen

Szolnok (ZH) - A női kosárlabda NB I A-csoportjában a Zala Volán ZTE tegnap az 5-8. helyért zajló rájátszásban a második mérkőzést játszotta a Tisza-partiak otthonában.

Kerkai Attila

A két győzelemig tartó párharcban az első meccsen az egerszegiek hazai környezetben 68-63-ra győztek.

Szolnok-Z. Volán 59-45(20-5, 12-11, 15-14, 12-15)

Szolnok 200 néző. Jv.: Vétek, Domonkos.

Szolnok: Djelmis (9/3), Boskovics (25/15), Darida (11/3), Hegedüs (3), Serbán (9). Csere: Sonyák (2), Rudolf (-), Zele (-), Szabó V. (-). Edző: Kmézics Zorán.

Zala Volán: Szalay (1), Ambrus (-), Rashed (3), Szélesy (8), Horváth Zs (8). Csere: Varga (21/3), Takács (2), Hersics (2), Johnson (-), Pungor (-). Edző: Bencze Tamás.

A meccs előtt a zalaiak úgy fogalmaztak, hogy két közel egyforma képességű együttes csatázik, de ezen a találkozón a hazaiaknak van nagyobb veszíteni valója. A Tisza-partjáról érkezett hírek szerint Kmézics Zorán tanítványai is nagyon készültek a mérkőzésre. Nekik kockáztatniuk kellett a sikerért, mert most már csak ez az egy esélyük maradt arra, hogy az 5. hely környékén végezzenek.

A mérkőzés első negyedében hidegzuhanyként hatott a zalaiakra a vendéglátók magabiztos és eredményes játéka. A Szolnok óriási lendülettel kezdett, a volánosok pedig nagyon gyengén védekeztek, de a pontszerzéssel is enyhén szólva hadilábon álltak. Vagyis a szolnoki tervek váltak valóra: a házigazda semmit sem bízott a véletlenre, nekirontott a zalaiaknak, s a nagy akarás ezúttal sikert hozott. A folytatásban lassan magához tért a kiütésből a közlekedésiek alakulata, egyre kiegyenlítettebbek lettek a negyedek, de a helyzeten ez sem segített. Az találkozó első tíz percében szerzett 15 pontos Tisza-parti előny elég volt ahhoz, hogy ne legyen kétséges kinyeri a visszavágót .

A szolnoki siker nyomán 1-1 a párharc állása. A harmadik mérkőzést pénteken 17.30-tól Egerszegen játsszák a felek.Bencze Tamás vezetőedző az első tíz perc miatt kesergett: Szte ki sem jöttek a lányok a pályára, megmagyarázhatatlan volt a nagyon gyenge teljesítményünk. Később feljavultunk, de ekkor is rengteget hibáztunk, tizenhárom triplából egyet dobtunk be...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!