Kosárlabda

2009.04.22. 02:29

Az ötödik helyért küzdenek

Zalaegerszeg - A női kosárlabda NB I A-csoportjában az 5. helyért zajló rájátszásban a BSE-vel méri össze tudását a Zala Volán-ZTE. A két győzelemig tartó csatározás első meccse ma 18 órakor kezdődik a fővárosban.

Bóbics László

A forgatókönyv szerint a második találkozóra szombaton 17 órakor kerül sor Egerszegen. Ha lesz harmadik meccs, akkor azt a jövő héten, kedden játsszák 18 órakor Budapesten.

- Azt hiszem, elégedett lehetek csapatommal, hiszen a nálunk jobb szerkezetű Szolnok ellen jutottunk tovább az előző körben - kezdte Bencze Tamás, a közlekedésiek trénere. - Fegyelmezetten és nagyon lelkesen játszottunk, ezzel próbáltuk egalizálni az ellenlábas valamivel nagyobb tudását. A lányok átérezték a meccs fontosságát, és minden idegszálukkal a lehető legjobb eredményre koncentráltak. A Szolnok elleni meccseken is voltak rövidzárlataink, ezeket próbáljuk minél jobban leszűkíteni. Ami biztató, a csapat is nagyon akarja, hogy a botlások száma csökkenjen, s így együtt könnyebb a problémákat megoldani. Aminek nagyon örülök: a rájátszás első körében sikerrel jártunk.

- Mit vár a Tisza-partiaknál is jobb erőkből álló fővárosiak ellen?

- A BSE ellen arra alapozunk, hogy ők valószínűleg csalódottak, hogy nem jutottak be a négy közé. Az viszont tény, hogy három légiósuk és jó csapatuk van. Egerszegen megvertük őket, idegenben pedig kikaptunk tőlük. Most arra készülünk, hogy megpróbáljuk a maximumot kihozni az idegenbeli találkozóból. Az ilyen rájátszásbeli párharcoknál az első összecsapás mindig érdekesebb, és pszichésen nagyobb terhet rak a vendéglátókra. Jó lenne kihasználni ezt. Azt nem mondom, hogy könnyű találkozó vár ránk, mert bár - mint már említettem - ellenfelünk botlott az előző körben, azért sok jó játékosa van. Mi viszont nagyon szeretnénk ötödikek lenni, s abban reménykedünk, hogy ezt a pályán is meg tudjuk majd mutatni.

- Mindenki a rendelkezésére áll?

- Kisebb-nagyobb sérülések vannak, de talán mindenkivel számolhatok ezeken a nagyon fontos találkozókon. Alaposan kielemeztük a BSE játékát, de nem egyszerű készülni belőlük. Több rutinos játékosuk is van, akik képesek váratlan megoldásokra, és azt is figyelembe kell venni, hogy a csalódottságuk esetleg létrehozhat náluk egy csak azért is megmutatjuk -hangulatot. Ám a mi együttesünk is hasonlóan gondolkodik, több játékosnak is nagy lehetőség lenne az ötödik hely megszerzése, és ezért mindent meg is tesznek. Így biztos, hogy nagy csata lesz, s fontos, hogy az első találkozón jól szerepeljünk, mert akkor a szombati, hazai folytatásban már felszabadultabban játszhatunk. 


A zalaiak jól tudják, hogy a BSE teljesítménye nagyban függ néhány kulcsjátékosuk produkciójától. Bencze Tamás, a Volán vezetőedzője kiemelte, hogy Miljakova és Hardy a két meghatározó ember. Az ő semlegesítésük fontos feladat. Azt sem titkolta az edző, hogy nem egy-egy emberrel szeretné ezt a feladatot megoldani. Miljakovát jól ismerik a zalaiak, hiszen csapattársuk volt a bolgár válogatott center. Az irányító, Hardy játékát pedig már többször is elemezték, és volt olyan találkozó, ahol a légióst jól ki is kapcsolták. Most is a csapatvédekezést helyezi az egykori szövetségi kapitány előtérbe, s reméli, hogy sikerrel járnak. Az elmúlt időszakban látva a Volán kosarasainak elszántságát és felkészültségét, ha nem lesz rövidzárlat, akkor bizony alaposan megnehezíthetik a fővárosiak dolgát, s könnyen meglepetést is okozhatnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!