Kosárlabda

2008.05.05. 02:29

A BSE-nél az előny, de a Volán...

Zalaegerszeg (bl) - A női kosárlabda NB I rájátszásában a Zala Volán ZTE a négy közé jutásért a BSE gárdájával csatázik. Szombaton délután játszották az első találkozót, vendégsikerrel.

Bóbics László

Zala Volán ZTE-BSE75-81(20-12, 15-22, 19-25, 21-22)

Zalaegerszeg, 350 néző. Jv.: Cziffra, Gorka.

Z. Volán: Pungor (16/6), Hersics (12/6), Creamer (9/6), Turóczi (4), Milkova (18). Csere: Szélesy (3/3), Horváth Zs. (8/3), Ambrus (5/3). Edző: Bencze Tamás.

BSE: Castillo (23/3), Zsovár (7/3), Vida (7/6), Imbergerova (8/3), Aties (19). Csere: Fürész (15/3), Horváth E. (-), Vincze (2). Edző: Farkas Sándor.

Kipontozódott: Zsovár a 38., Aties a 40. percben.

A várakozásnak megfelelően óriási küzdelmet vívott a két együttes. A játékrész első felében a zalaiak akarata érvényesült jobban. Különösen igaz ez az első tíz percre, amikor produkáltak egy 10-0-ás sorozatot a zalai lányok, s ezzel jelentős előnyre tettek szert. A második tíz percben már sikerült rendezni némiképp sorait a fővárosiaknak, és sokkal kiegyenlítettebb lett a játék, ennek ellenére zalai előnnyel tértek pihenőre a csapatok.

Térfélcsere után a BSE nyújtott magabiztosabb teljesítményt. Különösen az irányító, Castillo és a mozgékony center, Aties okozott nagyon sok gondot a zalai gárdának. Miközben a remekül játszó Milkovát jól semlegesítették, szép számmal dobálták a kosarakat. Volt időszak, amikor némi kapkodás jellemezte a közlekedésiek produkcióját, ám egy dolgot mindenképpen ki kell emelni, végig óriási elszántsággal és nagy akarattal kosárlabdáztak.

Látszott rajtuk, hogy nemcsak beszéltek arról, hogy ott szeretnének lenni a négy között, mindent meg is tettek érte. Az más kérdés, hogy ezen a napon - ha minimális különbséggel is - a fővárosiak nyertek és jutottak előny-höz.

A két győzelemig tartó csatározásban 1-0-ra vezet e BSE, a második mérkőzést május 6-án rendezik Budapesten.

Bencze Tamás: Tizenhárom percig türelmesen játszottunk, aztán érthetetlenül nekiálltunk kapkodni. A második meccsen nyerünk a fővárosban.

Farkas Sándor: Végig nagy volt a küzdelem, igazi play-off csata volt. A zalaiak ugyan kikaptak, de végig becsülettel küzdöttek

Képek itt!

Ezek is érdekelhetik