Kosárlabda

2007.12.18. 03:29

Mostantól még élesebb minden

Zalaegerszeg - Talán felrázta a Zalakerámia-ZTE KK kosarasait szombati győzelmük, még akkor is, ha nem sziporkázva, de végül is magabiztosan győzték le (85-70) a MAFC csapatát.

Kerkai Attila

Visszatérve a szombati találkozóra, Nikola Lazics vezetőedző is elismerte, hogy érződött csapatán a szerdai, pécsi kudarc, mert nem könnyű ilyenkor egy csapatot lelkileg is helyre tenni. Abból a szempontból pedig nehezítette a helyzetüket - ugyanez igaz a MAFC csapatára is - , hogy az egyórás csúszás miatt érződött a játékon: arra az időpontra, mikor végre elkezdődhetett a mérkőzés, a ZTE tagjai már szerettek volna túllenni a legfontosabb kérdéseken... Azaz, hogy mire jutnak a MAFC ellen, hiszen nyerni kellett, ez lehetett csakis az alap.

A ZTE együtteséből Mark Walters kimagaslott, végre olyan játékkal állt elő, amit máskor is várni lehetett volna tőle. Természetesen nem lehet kötelező feladat egyetlen játékossal szemben sem, hogy hétről-hétre 30 pont felett dobjon, azonban Waltersre is igaz, ami összességében a többiekre is, hogy rendkívül hullámzó a teljesítményük. Ezen kellene a jövőben javítani, hiszen nagyon fontos mérkőzés vár a ZTE KK-ra, például szerdán, amikor a Sopron vendégei lesznek a zalaiak.

Tegnapi érdeklődésünkre a klubnál megtudtuk, hogy a szombaton érkezett Reggie Bassette papírjai úgy néz ki, hogy szerdára készen lesznek. Az amerikai center tegnap kapcsolódott be a közös munkába, s a szakvezetés az idő rövidsége miatt a centereknek különórákat tart, hogy minél hatékonyabb legyen az új fiú beépülése a csapatba. Bassette egyébként noha Libanonból érkezett, nem lépett pályára, hiszen még nem kezdődött el az ottani bajnokság, így a felkészülés szakaszában távozott bejrúti egyesületétől. Állandósítani

a formákat, ez lenne az egyik feladat

Ezek is érdekelhetik