Kosárlabda

2007.10.27. 02:29

Szomszédvárak csatája

Zalaegerszeg - A férfi kosárlabda NB I-ben a Zalakerámia-ZTE KK ma 18.30-kor a Körmend csapatát látja vendégül a városi sportcsarnokban. A találkozó iránt óriási az érdeklődés, a zalai szurkolók mellett a hírek szerint nagyszámú szurkolótábor érkezik Vasból.

Bóbics László

A zalaiak legutóbb a Falco otthonában léptek pályára és jó mérkőzésen, jelentős előny után vereséget szenvedtek.

- Sajnos csak panaszkodhatok - kezdte Nikola Lazics, a ZTE edzője. - Nagyon sok a sérültünk. Garma a Falco elleni találkozó óta nem tudott tréningezni, nagyon fáj a lába. Simon a bokáját fajdalja, Keresztes is csak 1-2 napja dolgozik velünk. A városi sportcsarnok helyett a vásár miatt csütörtökig a munkacsarnokban dolgoztunk. Nem is folytatom tovább... Ennek ellenére persze még játékoskoromból is jól tudom, hogy a Körmend elleni találkozó mindig igazi presztízscsata. Erre a meccsre még a halottak is felszoktak támadni. Itt nem számít a papírforma és a helyszín sem. Bár azért abban nagyon bízok, hogy csodálatos a szurkolótáborunk - akik közül sokan idegenbe is elkísérnek bennünket - sokat segít majd. El is kel a buzdítás, mert egy nagyon rutinos csapattal kell játszanunk szombaton este.

- Mennyire ismeri a vendégeket?

- Azt hiszem sikerült elég jól feltérképezni őket, de a kosárlabdában mindig lehet egyik pillanatról a másikra meglepetést okozni, ha van megfelelő játékosanyag. A vasiaknál úgy néz ki, a meghatározó emberek mellett vannak remek kiegészítő emberek is. Ez döntő lehet egy ilyen kiélezett találkozón.

- Nem érzi úgy, hogy a Zete kispadja egy kicsit rövid?

- Erről már sokszor volt szó. Nem mindig úgy sikerültek az igazolásaink, ahogy azt előre elterveztük. Most viszont csak arra koncentrálunk, hogy az itt lévők minél jobb teljesítményt nyújtsanak és megtudjuk nyerni a szomszédvári rangadót.

A két csapat utóbbi 10 mérkőzéséről statisztikai kimutást készítettünk. Érdekesség, hogy a négy évvel ezelőtti egerszegi meccsen 66-63-ra a Zete nyert, s akkori csapatokból a vasaiaknál, Trummer Rudolf, Vavra Péter és Ferencz Csaba játszott. A zalaiaknál, Kámán Tamás, Gáspár Dávid és Hoffmann Balázs lépett pályára. Keresztes Rafael akkor a Körmend, most a ZTE keretének tagja.

A nagy érdeklődés miatt már csütörtökön és pénteken is lehetett elővételben jegyet vásárolni. Ma 17 órától nyitnak a pénztárak. Az U-20-as mérkőzés elmarad, így a kapunyitás is tizenhét órakor lesz.

Ezek is érdekelhetik