Kosárlabda

2006.09.04. 02:29

Új tréner és új cél

Nagykanizsa (bb) - Új edzővel és nagyobb célokkal vág neki a 2006-2007-es NB I B-s kosárlabda-bajnokságnak a Kanizsa KK DKG East együttese.

Mórocz Zsolt

Az előző bajnokságot a sereghajtók között befejező gárdából csak Ács Péter és Kiss Viktor távoztak. A csapatot eddig irányító Silló Zsoltnak lejárt a klubbal kötött szerződése, így az alakulatnál technikai vezetőként ténykedő Kovács Nándor került a kispadra. - Megmarad a jól összeszokott társaság - kezdte Kovács Nándor edző, aki ezzel párhuzamosan ellátja technikai vezetői teendőket is. - Elődöm munkájára az utánpótlásszakág vezetőjeként továbbra is számít az egyesület. Szerencsére távozók után meg tudtuk erősíteni az együttest, hiszen a 26 éves Szabó Balázs az NB II-t veretlenül megnyerő kaposvári Melódiák legénységétől center posztra érkezett. Bedobóként számítunk a 19 éves Fodor Dénesre, aki az NB I A-s Kaposvári KK junior gárdájából jött, s valószínűleg a kanizsai Silló Mátyás is visszatér nevelő alakulatához. A dél-zalaiak már több hete folyamatosan edzenek a Cserháti-csarnokban, ahol a bajnoki mérkőzéseket is rendezik. Az NB I B-s férfi mezőnybe eddig tíz csapat adta le a nevezését, a Siófok indulása egyelőre még kétséges. A határidő szoros, eddig úgy tűnik, hogy szeptember utolsó hétvégéjén rajtolhatnak a küzdelmek. - A bajnokság előtt még játszottunk egy székesfehérvári felkészülési tornán - folytatta a szakvezető. - Fontosnak tartom, hogy a kezdésre minél jobb formába lendüljenek a fiúk. A játékosaim nagyon lelkesek, mindig pontosan érkeznek, s estébe nyúlóan keményen tréningeznek. Szükség is van a kiváló munkára, hogy a klub elvárásainak megfelelően a tavalyi eredményre rátegyenek egy lapáttal. - Szeretnénk előrébb végezni a tabellán - így Kovács Nándor. - Mindent megteszek azért, hogy egy stabil gárdát kovácsoljak össze. A férfi kosárlabdázás népszerűsítéséért is dolgozunk, s jó lenne, ha még több szurkoló biztatná az együttest.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!