Kosárlabda

2006.09.05. 02:28

Mostantól már csak bravúrok segíthetnek

Budapest (mti) - Utolsó helyen áll csoportjában a magyar férfi kosárlabda-válogatott, miután vasárnap második Európa-bajnoki selejtezőjén is vereséget szenvedett, ezúttal Csehországtól.

nincs nev

A szombathelyi 76-80 egyben azt jelenti, hogy két forduló után már csupán Meszlényi Róbert együttese nyeretlen a C jelű kvartettben, mivel óriási meglepetésre Belgium otthon megverte (91-80) Oroszországot. A magyarok a folytatásban csak idegenbeli bravúrokkal - valamint kötelező itthoni sikerekkel - vívhatják ki a szereplés jogát a jövő őszi, spanyolországi Eb-n. A harmadik körben a magyar férfi válogatott szerdán 20.15-kor a belgiumi Leuwenben lép pályára. A négy csoportból az első helyezettek és a két legjobb második közvetlenül továbblép, míg a maradék 10 gárda pótselejtezőn vesz részt, melynek győztese ugyancsak utazhat. A házigazda spanyolok mellett Franciaország, Németország, Görögország, Litvánia, Oroszország, Szerbia, Szlovénia és Törökország is automatikusan kijutott a kontinenstornára.Az állás: 1. Csehország 4 pont, 2. Oroszország 3, 3. Belgium 3, 4. Magyarország 2.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!